Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
VIDEO: Žiaci základnej školy vytiahli pištoľ na 65-ročnú predavačku
Zdielať na

VIDEO: Žiaci základnej školy vytiahli pištoľ na 65-ročnú predavačku

PREŠOV / Školákov obvinených z lúpežných prepadnutí sudca neposlal do väzby. Dvaja majú mať na svedomí prepad večierky, jeden prepad lekárne. Tomu mal asistovať iba 13-ročný komplic, ktorého stíhať nemôžu. Súd ich nevzal do väzby, i keď dôvody označil sudca za opodstatnené. Chlapci však odišli zo súdu po písomnom sľube a s obmedzeniami.

Dvaja maskovaní muži a jeden z nich namieril pištoľ na 65-ročnú predavačku a pýtal od nej cigarety. Žena im v obave o svoj život cigarety dala. Páchateľom sa na stopu dostali operatívci.

​Krátko na to mali v rukách aj ďalších dvoch páchateľov z lúpežného prepadu lekárne z konca januára. Aj v tomto prípade išlo o školákov. Traja boli obvinení a prokurátor pre nich žiadal väzbu.

Kým vo štvrtok pred Okresný súd v Prešove pri rozhodovaní o väzbe predviedli dvoch aktérov, ktorí majú mať na rováši prepad večierky, v piatok pred súd predviedli iba jedného z dvojice, ktorá by mala mať na svedomí prepad lekárne. Ten druhý má totiž iba 13 rokov.

V prípade maloletej osoby nie je zo zákona možné trestné stíhanie. Ostatní si však zavarili na poriadny problém. Aj keď zbraň, ktorou lúpili, bola airsoftová. Na najbližší osud 14-ročného mladíka, ktorý mal prepadnúť večierku čakala pred súdom aj jeho stará mama. Pre ňu to bol šok. Podľa nej je to aj dôsledkom toho, že rodičia dnes nemajú na deti čas.

Údajný komplic jej vnuka tiež 14-ročný školák odišiel zo súdu sám. Nikto ho tam nečakal. V ich veku sa po najväčšom prešovskom sídlisku potulujú rôzne partie. A to aj v čase, keď by mali byť v škole. A neraz pod vplyvom alkoholu.

Väzbu vo všetkých prípadoch sudca označil ako opodstatnenú ale nahradil ju písomným sľubom obvinených, v dvoch prípadoch nariadil dohľad probačného úradníka a príkaz absolvovať školskú dochádzku bez neospravedlnených hodín. A v jednom prípade nariadil sudca aj zákaz požívania alkoholických nápojov.

Nepoučiteľnými zlodejmi sú aj Marian a Sebastián z okresu Lučenec vo veku 15 a 17 rokov. Policajtom už došla trpezlivosť. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy