Zatiahnuté
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Psychicky chorá žena založila požiar. Ohrozila život svojej matky
Zdielať na

Psychicky chorá žena založila požiar. Ohrozila život svojej matky

JESENSKÉ / V rodinnom dome v obci Jesenské v okrese Rimavská Sobota horelo. Požiar nedopatrením založila 65-ročná žena, ktorá tak ohrozila aj svoju matku.

Obe ženy skončili v nemocnici, psychicky chorá dcéra, ktorá požiar spôsobila, je vo vážnom stave. "Keď som vošiel do miestnosti, tak mala sestra sviečku v ruke. Potom som odišiel. Vošiel som do obývačky a počul som krik, že horí," hovorí brat Jozef, ktorý si napriek tomu, že videl sestru chodiť po dome s novinami a zápalkami v ruke, neuvedomil, aké to môže mať dôsledky. 

"Čo mi povedala mama, tak požiar vznikol z toho dôvodu, že sestra podpaľovala nejaký papier v spálni," dodáva. Plamene sa zo stolíka rýchlo rozšírili aj na ďalšie zariadenie. Keď počul zakričať 87-ročnú mamu, utekal za nimi. V izbe už bolo veľa dymu, a tak vyšiel na balkón a volal o pomoc, no späť sa už vrátiť nevedel. O pár minút prišli policajti a vbehli do domu. "Policajti z Jesenského boli na mieste ako prví. Z horiaceho domu vytiahli ženu," hovorí Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Po tom ako vytiahli mamu, pre dcéru ležiacu na zemi sa už pre hustý štipľavý dym nemohli vrátiť. Tú s dýchacími prístrojmi vytiahli až hasiči. "Osobu sa po určitom časovom úseku podarilo napriek plameňom a hustému dymu nájsť. Je ťažko zranená," dodáva Marián Brádňan, riadiaci dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Rimavskej Sobote. 

"Pacientku, ktorá bola vo vážnom stave a v bezvedomí, previezla po zaistení životných funkcií posádka RLP do rožňavskej nemocnice. Druhá pacientka nemala vážnejšie poranenia, bola ľahko intoxikovaná splodinami zhorenia a po ošetrení bola transportovaná do nemocnice v Rimavskej Sobote," komentuje hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. Šesťdesiatpäťočnú ženu lekári umiestnili na ARO. Podľa ich slov je vo vážnom stave. 

Vlak narazil do zábran. Rušeň vybuchol a začal horieť. 25 ľudí je mŕtvych: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy