Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Úplatkárska kauza. NAKA zadržala ďalšie dve osoby
Zdielať na

Úplatkárska kauza. NAKA zadržala ďalšie dve osoby

BRATISLAVA / V pondelok to boli manažéri Národnej banky Slovenska, v utorok vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil ďalšie dve osoby z korupcie. Prsty v úplatkárskej kauze má mať zamestnanec spoločnosti SPP-DISTRIBÚCIA.

Obchodná spoločnosť žiadala o vydanie súhlasného stanoviska spoločnosti SPP Distribúcia k projektovej dokumentácii, ktorú potrebovala na územné rozhodnutie k umiestneniu stavby. "V tejto súvislosti mal zástupcu firmy navštíviť obvinený Vladimír Š. a žiadať od neho úplatok, konkrétne 5000,- € pre ďalšieho z obvinených Mariána K., ktorý ako zamestnanec SPP mal súhlasné stanovisko zariadiť," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka. 

O pár dní sa zástupca spoločnosti a Vladimír Š. stretli opäť. V jednej zo žilinských reštaurácií mal prevziať polovicu úplatku. Z reštaurácie mal bežať za Mariánom K. a časť peňazí mu v jeho kancelárii odovzdať. Najprv to malo byť len 1500 eur s tým, že zvyšok dostane po vydaní súhlasu. Druhú polovicu úplatku mal Vladimír Š. o niekoľko dní prevziať od zástupcu firmy v reštaurácii v žilinskom obchodnom dome, kde sa už kvôli tomu raz stretli. 43-ročný Vladimír mal ďalej odovzdať súhlasné stanovisko k projektovej dokumentácii a prebrať tak ďalších 2500 eur. "Obvinený Marián K. je zamestnancom našej spoločnosti. Vyšetrovateľovi sme poskytli maximálnu súčinnosť. Postup nášho zamestnanca v tejto konkrétnej veci prešetrujeme aj interne. Naša spoločnosť odsudzuje akúkoľvek formu korupčného správania. Podľa našich doterajších zistení ide o zlyhanie jednotlivca," informoval Milan Vanga, hovorca SPP-DISTRIBÚCIA.

Obvineným osobám hrozí pobyt za mrežami na 3 až 8 rokov.

Policajti od skorého rána prehľadávali bytové a nebytové priestory. Zasahovali pre daňové zločiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy