Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Z pohrebu kamaráta si to namieril priamo do krčmy. Potom začal vykrikovať nacistické pozdravy
Zdielať na

Z pohrebu kamaráta si to namieril priamo do krčmy. Potom začal vykrikovať nacistické pozdravy

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Muža vyšiel pohárik v krčme poriadne draho. Stratu dobrého kamaráta chcel zapiť v pohostinstve, ale krčmárka mu ďalší pohárik naliať odmietla. Nahnevaný začal vykrikovať nacistické pozdravy a tie zopakoval aj pred policajtmi.

Štyridsaťročný Jaroslav skončil pre dedinský incident na Špecializovanom trestnom súde. V lete minulého roka v Kostolnej pochovával kamaráta, z pohrebu šiel rovno do miestnej krčmy. Strata kamaráta ho poriadne zarmútila a smútok chcel zapiť."Nechcela mi naliať, povedal som jej „sieg heil“," hovorí odsúdený Jaroslav. Krčmárka zrejme stratila trpezlivosť a zavolala policajtov. Jaroslav aj pred nimi zopakoval pozdrav Hlinkovej gardy."Prišli policajti a pred nimi som povedal „na stráž“," potvrdzuje. 

"Súd uznal obvineného za vinného z prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd a uložil mu peňažný trest vo výške 300 eur," telefonuje Katarína Kudjáková, hovorkyňa ŠTS. 

Samosudca mu pripomenul, že trest je skôr mierny. To, že teatrálne gestá a zakázané pozdravy vykrikoval pod vplyvom alkoholu, nie je poľahčujúcou okolnosťou. Odkázal mu, že tento trest má byť preňho akýmsi ponaučením. "Pre prípad, že by bol výkon peňažného trestu úmyselne zmarený, uložil mu súd náhradný trest odňatia slobody v trvaní 2 mesiacov," pokračuje Kudjáková. Jaroslav hodlá peňažný trest zaplatiť a na svoj jazyk si už zrejme bude dávať väčší pozor.

Pozrite si reportáž o podguráženom mladíkovi, ktorý "zrušil" plynovod: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy