Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar úplne pohltil priemyselný areál. Hasiči bojovali s ohňom viac ako 7 hodín
Zdielať na

Požiar úplne pohltil priemyselný areál. Hasiči bojovali s ohňom viac ako 7 hodín

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Hodinu po pol noci zavolal na tiesňovú linku v Bánovciach nad Bebravou muž, ktorý oznámil, že horí výrobňa plastových okien. Horela hala, v ktorej bol aj sklad pyrotechniky. Našťastie fúkal silný vietor, ktorý škodlivé látky rýchlo odvial mimo mesta. Do priemyselného areálu okamžite vyrazili hasiči. S ohňom bojovali viac ako 7 hodín.

V utorok v noci okolo jednej hodiny vypukol obrovský požiar. Hasiči dostali hlásenie, že v priemyselnom areáli horí firma na výrobu plastových okien. Keď prišli na miesto, horel celý objekt. Plamene sa rozšírili veľmi rýchlo, na mieste zasahovalo 31 hasičov z hasičských staníc v Bánovciach nad Bebravou, Prievidzi, Partizánskom, Trenčíne a v Topoľčanoch s 12 kusmi techniky a 12 členov DHZO Veľké Hoste, Skačany, Bystričany, Soblahov a Čerňany.  

Fúkal silný vietor, ktorý hasičom sťažoval prácu. Plamene šľahali do veľkej výšky. 

Po príchode na miesto zistili, že v plameňoch je budova dlhá viac ako 100 metrov. V nej sa nachádzali výrobné haly a sklady asi 20 firiem. V jednej z miestností bola dokonca pyrotechnika. Hasiči s ohňom bojovali viac ako sedem hodín. Príčinu vzniku požiaru zisťujú experti. 

Oheň postupne zničil celú budovu. Ide o jeden z najväčších požiarov za posledných desať rokov. Príčinu vzniku požiaru zisťuje expertná skupina. Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať až po 4.00 hodine ráno.  Následkom požiaru vznikla škoda predbežne vyčíslená na viac ako 400 tisíc eur.

Známu krčmu v Košiciach úplne zničil požiar. Pozrite si reportáž čo sa stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy