Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ostali mu len oči pre plač. Ničivý oheň zobral mužovi takmer všetko
Zdielať na

Ostali mu len oči pre plač. Ničivý oheň zobral mužovi takmer všetko

OSADNÉ / Pohľad, ktorý majiteľa domu dohnal k slzám. Ladislav (59) z Osadného po ničivom požiari nemá kde bývať. Zhorela nielen strecha ale aj zariadenie v izbách a z hospodárskych budov zostali trosky. V najbližších dňoch ho prichýli kamarát, u ktorého môže prespať. Podľa polície nie je vylúčené, že požiar niekto založil.

Ničivý oheň vzal Ladislavovi takmer všetko. Dom mu horel pred očami. Požiar vypukol skoro ráno, majiteľ domu práve spal. Ladislav hovorí, že keby ho nezobudil sused, zrejme by už medzi živými nebol. "Na bránke búchal, po bránke a ja som vyšiel vonku a on hovorí, ty horíš! Keby som ďalej spal, koniec," opísal udalosti Ladislav, majiteľ domu. 

Na viacerých miestach v dome sa prepadol strop. Horeli aj ďalšie dve budov a v ohrození bol podľa hasičov aj susedný dom. "Na mieste zasahovali 15 hasiči z Okresného riaditeľstva HaZZ v Snine a Záchrannej brigády HaZZ v Humennom so šiestimi kusmi techniky. Pri hasení požiaru pomáhali i dobrovoľní hasiči zo Stakčína a Papína so svojou technikou," informoval Marek Pavlov, riaditeľ OR HaZZ Humenné.

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. "Doposiaľ neznámy páchateľ presne nezisteným spôsobom založil požiar rodinného domu a vedľa stojacej hospodárskej budovy v obci Osadné," povedal Daniel Džobanik. Oheň poškodil strešnú konštrukciu a zhorelo aj zariadenie. Dom je neobývateľný. Ladislav (59) hľadá pomoc s nocľahom u kamarátov. Tvrdí, že domov sa už zrejme nebude môcť vrátiť. "Rozmýšľam, kam mám zmiznúť a nájsť si robotu," dodal Ladislav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy