Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Chodec ignoroval oplotenie okolo cesty. Zrážku s autom neprežil
Zdielať na

Chodec ignoroval oplotenie okolo cesty. Zrážku s autom neprežil

KOŠICE / Na diaľničnom privádzači z Košíc do Prešova v nedeľu večer vyhasol život 34-ročného chodca. Osudným sa mu stalo prebiehanie cez cestu, kde nemal, čo hľadať. Nezabránilo mu v tom ani oplotenie z oboch strán. Na tomto úseku pritom nejde o prvú tragickú nehodu. Obyvatelia, ktorí bývajú v chatrčiach v tejto lokalite napriek zákazu prechádzajú cez cestu a hazardujú so svojimi životmi.

Chodec bol oblečený celý v tmavom, vodič nemal šancu ho na ceste zbadať. Tridsaťštyriročný Roman riskoval a bez akýchkoľvek reflexných prvkov plánoval prebehnúť z jednej strany cesty na druhú, napriek zákazu. Zrejme dokonca preskočil oplotenie, ktoré tam naištalovali práve pre takéto prípady, ktorých bolo v minulosti už niekoľko. 

Tridsaťosemročný menovec, vodič Roman, ho na ceste nezbadal. Chodec mu vbehol priamo pod auto a došlo k silnému nárazu. Chodca odhodilo desiatky metrov. Vážnym zraneniam na mieste podľahol. Vodiča policajti podrobili dychovej skúške, alkohol pred nehodou nepil. Presné príčiny a okolnosti nehody policajti vyšetrujú.

Nedávno sa stala tragická nehoda v okrese Detva. Muž prišiel o život na mieste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy