Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa s dvomi deťmi stratil v lese v pohorí Tribeč. Našli ich po ôsmich hodinách
Zdielať na

Muž sa s dvomi deťmi stratil v lese v pohorí Tribeč. Našli ich po ôsmich hodinách

TRIBEČ / Muž sa s dvomi deťmi zatúlal v lese a po hodinách blúdenia mu pomáhali policajti. Stalo sa to v pohorí Tribeč známom aj z filmu Trhlina. Hliadka mala čo robiť, aby ich v rozsiahlom lese našla. Hľadanie sťažovalo aj to, že mužovi sa vybíjal mobilný telefón.

Popoludní sa muž aj s dvomi deťmi vyberal do lesa v pohorí Tribeč. Cestu späť ale nájsť nevedeli niekoľko hodín. Vonku už bola tma, preto muž zavolal na tiesňovú linku polície. Na miesto išla policajná hliadka zo Zlatých Moraviec. "Pohorie Tribeč je veľmi rozsiahle a má veľa lesných ciest, ktoré ho križujú," povedal zasahujúci policajt Miroslav Macala. 

Hľadať trojicu v rozsiahlom lese, navyše po tme bolo ťažké aj napriek tomu, že policajti to tam poznajú. Na pomoc im prišiel aj kolega, ktorý býva v blízkosti. Muž im opisoval, čo okolo seba vidí. 

Pátranie v lese vôbec nebolo jednoduché, nie je tam totiž mobilný signál a policajtom vypadávala dokonca aj vysielačka. "Museli sme veľakrát ísť na aute niekoľko kilometrov, aby sme dostali signál," dodal Macala. Po lesných cestách išli policajti zo zapnutými majákmi, aby ich muž s deťmi videl alebo počul. Muža aj s dvomi deťmi sa podarilo policajtom nájsť okolo 22. hodiny. V lese strávili zhruba osem hodín. "Boli vystrašení, uzimení, neboli oblečení na takúto túru," povedal Macala.

Všetko sa skončilo dobre aj vďaka trom policajtom, ktorí muža s deťmi našli po asi dvoch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy