Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za volant si sadol opitý. Pred sudcu sa postavil, keď vytriezvel, po troch dňoch
Zdielať na

Za volant si sadol opitý. Pred sudcu sa postavil, keď vytriezvel, po troch dňoch

MARTIN / Za volant si sadol opitý, havaroval a skončil v policajnej cele. Hovoríme o 38-ročnom Martinovi, ktorý s autom narazil do obrubníka. Do utorkového rána bol za mrežami policajnej cely. Ráno si od sudcu Okresného súdu v Martine vypočul trestný rozkaz.

Tridsaťosemročného Martina posadili do policajnej cely po tom, čo mu dali po menšej nehode, ktorá sa stala ešte v sobotu večer v Martine, fúkať. "Vodič narazil do pravého okraja vozovky, po nehode sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom," uviedol policajný hovorca v Žiline Radko Moravčík. 

Pri nehode sa nikto nezranil. "Vodičovi na mieste policajti zadržali vodičský preukaz, obvinený bol z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedol Moravčík. Po troch dňoch, ktoré strávil v policajnej cele sa postavili pred sudcu. "Obvinenému bol trestným rozkazom uložený trest na dva mesiace s podmienečným odkladom na rok a zákazom činnosti na dva roky," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Lenka Belavá. Voči trestnému rozkazu ani jedna zo strán nepodala odpor, je teda právoplatný.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy