Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyhrážal sa jej smrťou a zlomil jej rebrá. Pred súdom tvrdil, že si to vymyslela
Zdielať na

Vyhrážal sa jej smrťou a zlomil jej rebrá. Pred súdom tvrdil, že si to vymyslela

HUMENNÉ / "Nájdem ťa aj pod čiernou zemou a neprežiješ." Aj takto sa mal 56-ročný muž vyhrážať svojej manželke. Dokonca ju mal tak surovo zbiť, že skončila v nemocnici so zlomenými rebrami. Od vlaňajška ho stíhajú vo väzbe. V stredu na súde tvrdil, že žena si to vymyslela.

"Najviac sa toho bojím, že príde domov a dokonči to čo povedal, že ma zabije," povedala manželka obžalovaného Dana. To sú slová ženy, ktorá tento strach prežíva od prvej bitky. Tvrdí, že celé roky nemala odvahu o tom hovoriť. Posledná bitka zo strany manžela prišla v júli minulého roka. Vtedy skončila v nemocnici so zlomenými rebrami.

Neskutočný strach 

"Koľkokrát mi kládli otázky, prečo som už dávno neušla od neho, veď to je logické, ale ja som sa ho neskutočne bála, on povedal, že ma nájde aj pod čiernou zemou a neprežijem," vysvetľuje Dana. 

Muž, ktorý mal manželku fyzicky napádať sa v stredu postavil pred sudcu na Okresnom súde v Humennom. Muž všetky obvinenia odmieta.

Trpeli ich deti 

Žena priznáva, že v tejto situácii najviac trpeli ich dvaja synovia - dnes dospelí muži. Podľa nich si otec dovoľoval hlavne vtedy, keď neboli doma. Práve oni často volali políciu. "Policajné hliadky prichádzali do našej domácnosti veľakrát, ale vždy nám povedali, že v tejto veci nám nemôžu pomôcť," povedal jeden zo synov. 

Obžalovaný Vasiľ je vo väzbe už od minulého roka. Polícia ho vtedy obvinila zo zločinu ublíženie na zdraví a prečin nebezpečné vyhrážanie. "Súd dnešné hlavné pojednávanie v predmetnej trestnej veci po vykonaní dokazovania odročil na 10. apríl tohto roka za účelom vypočutia ďalšieho svedka a nariadenia znaleckého dokazovania," informovala hovorkyňa krajského súdu Ivana Petrufová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy