Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kamión vyletel z cesty. So sebou vzal tabuľu, ale aj prezidentského kandidáta
Zdielať na

Kamión vyletel z cesty. So sebou vzal tabuľu, ale aj prezidentského kandidáta

BODZA / Februárové slnko zrejme zmohlo vodiča kamióna pri vchádzaní do obce Bodza (okr. Komárno) tak, že stratil kontrolu nad kolosom. Zišiel z cesty, pričom zobral so sebou nielen tabuľu s názvom obce, ale aj obrovský bilboard s prezidentským kandidátom.

"Pozerám, že kde ide rovno. Už som videl, naberá Bélu Bugára," opisuje priebeh nehody svedok Július Simonics. Nebyť bilboardu pri ceste, kamión by bol skončil vo vystavených autách v autobazári.

Mikrospánok zrejme spôsobil, že miernu zákrutu 52-ročný vodič nezvládol. Kolos zrovnal zo zemou tabuľu označujúcu obec a zastavil ho až reklamný pútač. Náraz ho vytrhol zo zeme aj s betónovým kotvením.

Mužovi spoza volantu pomohli okoloidúci vodiči. "Krvácal za uchom a pravdepodobne od skla mal na tvári drobné odreniny, doniesol som mu stoličku, že vraj netreba, ale jak som ho posadil, tak hneď hupol tak, že bolo vidieť, že asi vtedy sa uľavil," hovorí Simonics. 

Hasiči z Veľkého Medera poskytli zranenému vodičovi predlekársku prvú pomoc. Spolu s dobrovoľnými kolegami z okolitých obcí ich čakal ešte poriadny kus práce. "Ďalším prieskumom bolo zistené, že sa jedná o únik nafty do pôdy cca 500 litrov. Pohonné hmoty čo zostali v nádrži sme prečerpali do sudov," dodal veliaci dôstojník hasičov Tibor Hodosi. 

K nehode, ktorá sa stala na poludnie pravdepodobne prispela únava vodiča. "To je tak, že vyslovene zaspal, zaspal. Na to je najlepší liek, ja som kedysi používal, že som vystúpil z vozidla a začal som tlačiť s tým, že sa človek namáha fyzicky," dodáva Július. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy