Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti riešia prípad pytliactva. Z jeleňa odrezali iba hlavu s parožím
Zdielať na

Policajti riešia prípad pytliactva. Z jeleňa odrezali iba hlavu s parožím

NOVÁ SEDLICA / Prípad pytliactva prešetrujú policajti v Novej Sedlici (okres Snina). Lesník tam našiel pozostatky jeleňa. Ukázalo sa, že páchateľ nešiel po mäse, ale z jeleňa odrezal hlavu s parožím a zvyšok nechal na mieste. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov a slabšie povahy.

Jeleň bol nájdený pri Zbojskom potoku. Išlo o jedinca vo veku asi dvoch rokov a hmotnosť do 200 kg. Z mäsa však páchateľ nemal žiadny úžitok. Jeleňa totiž strhli vlci. Napriek tomu dokázal využiť to, čo v lese zostalo. "Zatiaľ neznámy páchateľ neoprávnene zasiahol do výkonu práv poľovníctva tým, že bez povolenia odrezal zo zveri hlavu s parožím," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Poškodený je v tomto prípade štátny podnik LPM Ulič. Ide o ojedinelý problém. Za posledný rok totiž vo svojich revíroch firma neriešila ani jeden prípad pytliactva.

Páchateľa sa zatiaľ vypátrať nepodarilo, začali ale už trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva. Za tento skutok hrozí väzenie až na dva roky. Problémom totiž nie je len ulovenie zveri na mäso bez povolenia, ale tiež to, keď si niekto prisvojí trofej. 

Pozrite si archívnu reportáž a podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy