Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Na Tribeči našli pozostatky muža, ktorý je nezvestný 16 rokov
Zdielať na

Na Tribeči našli pozostatky muža, ktorý je nezvestný 16 rokov

TRIBEČ / Už 16 rokov polícia pátra po totožnosti muža, ktorého kostrové pozostatky našli v lese. Nevyriešený prípad je z pohoria Tribeč známeho z filmu Trhlina. Práve tam za záhadných okolností údajne miznú ľudia. Polícia vytvorila aj približnú podobizeň muža.

Kostrové pozostatky našli policajti v lese v pohorí Tribeč ešte v novembri 2002, podľa odhadov muž zomrel zhruba 7 mesiacov predtým. Kostra muža ležala v lesnom poraste, mohol mať asi 50 rokov. Na sebe mal montérky a čierne tričko. Nohavice boli od bielej farby.

"Pri kostrovom náleze boli nájdené hodinky a fľaška alkoholu," informuje hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. Dlhé roky polícia nevie odhaliť, kto bol muž, ktorého ostatky sa v lese našli. Znalci urobili z lebky grafickú rekonštrukciu tváre.

"Bol asi 175-180 cm vysoký a vážil 90 kíl," dodáva hovorkyňa. Telo muža sa našlo v miestach, kde sa odohráva dej knihy ale aj filmu Trhlina.

K nájdeným kostrovým pozostatkom sa nikto dlhé roky nehlási a polícia prosí ľudí o pomoc. Podľa spracovaného príbehu sa práve v tých miestach strácali ľudia. Odhadom zomrel tento muž na jar v roku 2002.

Ľudia z obce Zlatno hovoria o tom, že stratiť sa dá všade. Ján si prečítal aj knihu, ale obavy z Tribeča nemá. "To celkom nie je pravda to, že niekto zablúdil je možná vec," hovorí Ján. Ošiaľ v podobe najvačšej záhady Slovenska však priniesol to, že ľudia Tribeč začali navštevovať, dá sa povedať vo dne v noci.

"Jak sa vyčasilo, tak auto za autom invázia áut. Chodia aj večer z Bratislavy a Nitry nechávajú si tu autá," povedal Dušan Doskoč, obyvateľ Zlatna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy