Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kickboxer zbil policajtov. Tvrdí, že do neho vstúpil Satan
Zdielať na

Kickboxer zbil policajtov. Tvrdí, že do neho vstúpil Satan

PRIEVIDZA . Zakladateľa kickboxerského klubu a bývalého kandidáta na poslanca mestského zastupiteľstva v Novákoch doviezli v putách na prievidzský okresný súd. Vlani v novembri mal zbiť policajtov. Podľa muža, ktorý to polícii oznamoval, do neho vstúpil satan. Obvinený dokonca podľa svedkov podstúpil vyháňanie diabla z tela.

"Volajúci muž oznámil, že v telocvični sa nachádza maloleté dievča spolu s páchateľom, do ktorého mal vstúpiť satan a ktorý sa mal správať zvláštne," povedal hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Len čo hliadka prišla na miesto a vošla do budovy, zaútočil na ňu rozzúrený muž. V ruke držal dosku, ktorou začal mužov zákona udierať. Tí sa ho snažili spacifikovať."Obvinený sa aktívne bránil, potom obidvoch policajtov nohami od seba odkopol pred vchodové dvere, ktoré obvinený za nimi zavrel," pokračuje Tarabus. 

To, už na miesto prišli posily a muža spacifikovali. Tvrdil, že užíva silné lieky, ktoré zapil alkoholom, a preto nevedel, čo robí. Pôvodne bol muž obvinený z útoku na verejného činiteľa. Neskôr vec preklasifikovali na trestný čin opilstva. "Dvaja svedkovia polícii oznámili, že obvinený sa mal vyjadrovať, že do neho vstúpil satan, pred niekoľkými dňami pred skutkom podstúpil rituál na vyháňanie diabla z tela," dodáva Tarabus.

Muža previezli z policajnej cely na psychiatriu. Lekári sa s pacientmi, ktorí využívajú exorcistov, stretávajú často."Niektoré rodiny zavedú svojho príbuzného za kňazom exorcistom, akoby vyhľadali psychiatra," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. 

Obvineného muža eskortovali na okresný súd v Prievidzi. Pred pojednávaním uzavrel s prokurátorom dohodou o vine a treste. Tú mu sudkyňa schválila. "Za to sa odcudzuje k trestu odňatia slobody na tri roky, súd určuje skúšobnú dobu na tri roky a 6 mesiacov," povedala sudkyňa. 

Dohliadať na neho bude probačný a mediačný úradník a policajtom, ktorých napadol sa musí ospravedlniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy