Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúci nález v garáži. Pre podozrivé ampulky na miesto dorazili záchranári
Zdielať na

Šokujúci nález v garáži. Pre podozrivé ampulky na miesto dorazili záchranári

HRIŇOVÁ / Neznáma látka v sklenených ampulkách, na ktorých bol nápis sarín postavila do pozoru záchranné zložky v Hriňovej. Tento podozrivý nález našiel muž, ktorý kúpil garáž a vypratával ju. Keďže netušil, o čo ide, privolal si pomoc.

Garáž v zástavbe na okraji Hriňovej kúpil muž iba nedávno. Chystal sa ju vypratať a pri tom našiel podozrivý nález. V ružovom obale ležalo 10 sklenených ampuliek s neznámou tekutou látkou. Vystrašil ho ale nápis sarín na obale. Keďže sa bál, že ide o nebezpečnú látku kontaktoval záchranárske zložky.  "Po prijatí oznámenia hliadka priestor zabezpečila a prehľadali priestory garáže," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Nikto netušil čo presne sa v ampulkách ukrýva, hasiči preto zasahovali za zvýšených bezpečnostných opatrení, na tvárach mali dýchacie masky a na rukách rukavice. Podozrivý nález bezpečne prepravili a odovzdali kontrolnému chemickému laboratóriu na ďalšie skúmanie. Nakoniec ale nešlo o jedovatú látku. Expertíza odhalila, že nález z Hriňovej ukrýval v skutočnosti ampulky slúžiace na odhaľovanie jedovatých látok takzvané detekčné trubičky, ktoré našťastie nepredstavujú žiadne nebezpečenstvo.

Pozrite si reportáž o podozrivej látke, ktorá sa vyskytla v parku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy