Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia rieši kurióznu zrážku autobusu s autom. Jeden z vodičov ale nebol triezvy
Zdielať na

Polícia rieši kurióznu zrážku autobusu s autom. Jeden z vodičov ale nebol triezvy

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši sa v nedeľu ráno zrazilo osobné auto s autobusom. Obaja vodiči tvrdili, že ten druhý išiel na červenú. Dychová skúška ale priniesla nečakaný výsledok. Šofér autobusu nafúkal

Osobné auto sa zrazilo s autobusom priamo v križovatke, napriek tomu, že už bola spustená svetelná signalizácia. K nehode došlo pred siedmou hodinou ráno. "Išli sme so synovcom na aute na semafóre zelená, normálne a autobus do nás nabúral, náhodou zastal nejaký pán na aute a ten dosvedčil, že išiel ten šofér na červenú," opísal vodič osobného auta.

Vodič autobusu mestskej hromadnej dopravy ale podľa svedkov tvrdil pravý opak. Na červenú musel ísť podľa neho vodič bieleho Audi, ktoré odbočovalo doľava. Polícia zatiaľ nepotvrdila ani jednu z verzií. 

Ranný spoj smeroval do Závažnej Poruby, v čase nehody sa v autobuse neviezli žiadni cestujúci. Pri kolízii k zraneniu osôb nedošlo. Poškodené vozidlá čiastočne zablokovali križovatku, hustnúcu rannú premávku museli usmerňovať policajti. Dychová skúška priniesla nečakaný výsledok. Štyridsaťdeväťročný autobusár šoféroval pod vplyvom alkoholu. "U vodiča autobusu bola vykonaná dychová skúška s výsledkom 0,30mg/l alkoholu v dychu," vyjadrila sa hovorkyňa polície Jana Balogová. Problémy teraz bude mať nie len s políciou ale aj so svojím zamestnávateľom.

"Hmotná škoda pri dopravnej nehode je odhadnutá na sumu viac ako 10 tisíc eur. Okolnosti nehody sú predmetom šetrenia polície," dodala Balogová.

Pozrite si reportáž o kurióznej nehode. Trabant sa zrazil s policajným autom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy