Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Požiar v reedukačnom centre. Mladá chovankyňa mala prepašovať zapaľovač
Zdielať na

Požiar v reedukačnom centre. Mladá chovankyňa mala prepašovať zapaľovač

TRSTÍN / Chovankyňa z reedukačného centra v Trstíne pred pár dňami utiekla. Do zariadenia sa ale vrátila a na samotke sa mala upokojiť, no nasledoval opačný scenár. Podpálila izbu a spôsobila tak škody za niekoľko tisíc eur. Do budovy prepašovala zapaľovač vo svojom tele.

Nebol to jej prvý útek, tentokrát ale po návrate spôsobila škodu za viac ako 20 000 eur. Miestnosť, v ktorej sa mala po návrate upokojiť, podpálila. Zapaľovač u nej po návrate aj napriek prehliadke nenašli. Podľa našich informácií z prostredia vyšetrovania ho mala ukrytý v intímnych častiach tela. Požiar sa hasičom podaril uhasiť do trištvrte hodiny. "V čase príchodu už boli na mieste dobrovoľní hasiči z Trstína, takže sme začali hasiť súbežne. Bola nadýchaná dotyčná osoba, ktorá pravdepodobne spôsobila aj požiar a bola odvezená do nemocnice ZZS," uviedol Martin Malatinka, vedúci zásahu. "V súvislosti s požiarom polícia okolnosti prípadu vyšetruje, bolo začaté trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. "V piatok vystrájala, toto je miestnosť na ukľudnenie. Posteľ, stolička, zelená farba, wc, skrátka všetko. Je tu mreža, aby vás nenapadla, lebo sa potrebujete s ňou rozprávať, kým sa ukľudní a dajú sa jej lieky," dodal Miloš Blaško, riaditeľ reedukačného centra. 

Chovankyňa sa lieči aj na psychiatrii, podľa očitých svedkov máva i samovražedné sklony. "Mala na sebe len 1 blúzku a gaťky. Lebo neviete ako, či sa nevešala na tú túto blúzku, roztrhala ju a už ju odvesovali," Miloš Blaško

Chovankyne reedukačného centra budú musieť byť zatiaľ ubytované v provizórnych priestoroch, ktoré slúžia ako klubovňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy