Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Protidrogová razia vo vojenských kruhoch. Zadržaní sú už na slobode
Zdielať na

Protidrogová razia vo vojenských kruhoch. Zadržaní sú už na slobode

LIPTOV / Pred týždňom zasahovali na Liptove policajti z národnej protizločineckej jednotky. V spolupráci s vojenským spravodajstvom urobili protidrogovú akciu, zameranú na príslušníkov ozbrojených síl. Obvinenia doteraz nepadli a zadržaní profesionálni vojaci – brat so sestrou sú už na slobode. Podľa zákona ich ale pozbavili výkonu štátnej služby.

Kukláči vtrhli do bytu na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši. Dvere rozrazili baranidlom, prehľadali byt, pivnicu aj osobné auto. Profesionálny vojak (29), ktorý tam býva so svojimi rodičmi, sledoval raziu s putami na rukách. Súbežne s týmto zásahom prehľadali policajti aj dva domy v Liptovských Sliačoch. Pri akcii zadržali spomínaného vojaka a jeho sestru, tiež profesionálnu vojačku. "V prípade aj naďalej prebiehajú procesné úkony a z toho dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla Denisa Balogová, hovorkyňa PPZ. 

Podľa zistení TV JOJ, zadržaných súrodencov policajti po potrebných úkonoch prepustili. To, že v prípade dosiaľ nepadlo žiadne obvinenie nám nepriamo potvrdila hovorkyňa ministerstva obrany. "V prípade doručenia právoplatného uznesenia o vznesení obvinenia budú obaja profesionálni vojaci, v zmysle zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, dočasne pozbavení výkonu štátnej služby," informovala Danka Capáková, hovorkyňa Ministerstva obrany SR. Vyjadrenie k vykonanej policajnej razii sme hľadali aj na druhej strane. S vojakom ani jeho rodinou sa TV JOJ počas dňa skontaktovať nepodarilo.

U iného profesionálneho vojaka z Liptovského Mikuláša hľadali policajti drogy v máji minulého roka. Počas toho, ako ho zastavovali na diaľnici, vyhodil z okna čierne igelitové vrecko s marihuanou. Viac ako 600 gramov drogy kúpil 22-ročný mladík v českom Frýdku Místku. Paradoxne obchod s drogami na jeho kariéru v ozbrojených silách vplyv nemal. "Menovaný bol zo služobného pomeru profesionálneho vojaka prepustený z dôvodov, ktoré nesúviseli s prípadom, a to ešte v septembri 2018, teda pred vydaním právoplatného rozhodnutia súdu," povedala Danka Capáková. "V predmetnej veci je určený termín verejného zasadnutia na 28.februára 2019, na ktorom sa bude rozhodovať o návrhu na schválenie dohody o vine a treste," dodala Nina Spurná, hovorkyňa KS Banská Bystrica. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy