Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kuriózna nehoda v Novej Dubnici. Nákladiak strhol pouličné lampy
Zdielať na

Kuriózna nehoda v Novej Dubnici. Nákladiak strhol pouličné lampy

NOVÁ DUBNICA / V centre Novej Dubnice sa dopoludnia stala kuriózna nehoda. Na frekventovanej ulici sa zrútili dve vysoké lampy pouličného osvetlenia. Strhol ich nepozorný vodič nákladiaku.

Stačilo pár centimetrov a nešťastie bolo na svete. Keď v centre Novej Dubnice vychádzal nákladiak s hydraulickým ramenom z vedľajšej cesty na hlavnú, ozvala sa rana a trúbenie okolojazdiacich áut. Štyridsaťšesťročný vodič zastavil a až potom si uvedomil, čo spôsobil.

"Zachytil elektrické vedenie a strhol obidve zariadenia, lampy," opisuje svedok udalosti. Mierne vysunuté rameno na nákladiaku sa zachytilo o kábel a kovové lanko. Silne pnutie nevydržali dve lampy pouličného osvetlenia. Jedna spadla krížom cez cestu, druhá sa oprela o obytný dom, tesne vedľa okien.

Policajti z Dubnice nad Váhom ihneď po príchode podrobili vodiča nákladného vozidla dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. "Ja som sa len posúval a proste som to zachytil," vysvetlil šofér nákladiaka

Celú ulicu uzavreli a odpojili od elektriny. K zraneniam osôb našťastie nedošlo, aj keď nechýbalo veľa."Veď ja som tam bol akurát, keď išiel, to bolo obrovské šťastie, že sa nikomu nič nestalo," pokračuje svedok. 

O šťastí v nešťastí môže hovoriť aj majiteľ zaparkovaného auta. Nielen, že ho tesne minula padnutá pouličná lampa, ale o niekoľko centimetrov aj strhnutý konár zo stromu. Vodičovi, ktorý nehodu spôsobil udelili na mieste blokovú pokutu. Na vyčíslenie celkových škôd si musí počkať. Strhnutý optický kábel bol napojený na kamery mestskej polície, ktoré tak zostali nateraz nefunkčné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy