Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri Lučenci neodhŕňali sneh, ale nánosy hnoja
Zdielať na

Pri Lučenci neodhŕňali sneh, ale nánosy hnoja

LUČENEC / Kuriózny zásah mali lučeneckí cestári. Neodhŕňali však sneh, ale nánosy hnoja. Na jednom úseku cesty I. triedy sa ho vylialo toľko, že bola ohrozená bezpečnosť premávky.

Jazda jedným úsekom pri Lučenci viacerým vodičom príliš nevoňala. A to doslova. Na ceste totiž bola súvislá vrstva maštaľného hnoja. "Nevedel som čo to bolo. Aj som cez to prešiel. A potom mi to začalo veľmi smrdieť. Tak som potom pochopil, že na tú cestu sa niečo vylialo," opisuje šofér. 

Najhoršia situácia bola za obcou Lehôtka. Zrejme sa na návese nákladného auta otvorili dvierka a začal z neho vytekať smradľavý náklad. Prejsť hrubými nánosmi výkalov bolo nebezpečné, dopravu tu usmerňovali policajti.

"Prostredníctvom operačného strediska sme prijali info o znečistení cesty v týchto úsekoch," informuje hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. Štipľavý zápach bolo cítiť na niekoľko kilometrovom úseku. Vodič si totiž dlhšiu dobu problém nevšimol a hnoj sa mu rozlieval ďalších asi 16 kilometrov.

Vodič nákladného auta zastal až pred obcou Pôtor, do reči mu veľmi nebolo. Jazdí takmer 30 rokov, nič podobné sa mu ešte nestalo. "Tomuto vodičovi bola za riadne nezabezpečený náklad uložená pokuta vo výške 50 eur," uviedla Kováčiková.  Zrejme však bude musieť zaplatiť aj náklady na vyčistenie cesty.

Viacero áut tak neplánovane skončilo v auto umyvárňach, vodiči možno aj hromžili, no našli sa aj takí, ktorí tento smradľavý zážitok poňali úsmevne. "Tak si vravím, že keď som do toho dnes šliapol, tak hádam budem mať šťastie v nejakej športke," povedal šofér.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy