Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krčma plná zákazníkov, ale svedok ani jeden. Zlodeji ukradli bankomat bez povšimnutia
Zdielať na

Krčma plná zákazníkov, ale svedok ani jeden. Zlodeji ukradli bankomat bez povšimnutia

BANSKÁ BYSTRICA / V okolí Banskej Bystrice zmizol ďalší bankomat. Páchatelia si ho tentokrát odniesli okolo deviatej večer z predajne potravín vo Vlkanovej. Hneď vedľa stojí krčma, ktorá bola v tom čase plná zákazníkov a teda potenciálnych svedkov. Ani jeden z mužov, ktorý tam sedel na pive si nevšimol či nepamätá nič podozrivé.

Akcia trvala len pár minút. Zlodeji zaparkovali pred obchodom a odniesli si bankomat. "Vykradli obchod vedľa a ukradli bankomat," uviedol krčmár.

Krčma oddelená od vykradnutej predajne iba tenkou stenou bola v dobe krádeže, okolo deviatej večer, plná štamgastov. No z potenciálnych svedkov, ktorí by si čosi všimli alebo začuli, nie je nič. "Tu čo sedeli si nič nevšimli. Počuli len, že dačo húkať, že je to zabezpečovačka," povedal krčmár. 

​Obecný kamerový systém zachytil svetlé auto a páchateľov, ktorí vytrhnutý bankomat odniesli. Na chodníku bol v tom čase aj pán Ľubomír, vracal sa z krčmy, no ani z tohto svedka policajti radosť nemali. "Neviem si nič vybaviť, z krčmy to nie je taký jednoznačný postreh. Nepamätám si nič bližšie, pri tých pár decákoch, to zatieni," povedal Ľubomír, svedok. Páchatelia vypáčili dvere na potravinách, išli na istotu a vedeli, že je tam bankomat. Vytrhli ho a ušli bez toho aby na seba upozornili prílišným hrmotom. "Nič nebolo počuť, pokiaľ si pamätám," dodal Ľubomír. 

"Po násilnom vniknutí došlo k odcudzeniu bankomatu, bližšie informácie nie je možné poskytnúť pre prebiehajúce procesné úkony," informovala Petra Kováčiková hovorkyňa KR PZ BB. Je to už tretia podobná krádež trezoru či bankomatu s takmer totožným rukopisom v období niekoľkých týždňov, ktoré sa odohrali v Banskej Bystrici a okolí. Vylúčiť sa nedá ani to, že tieto prípady spája tá istá skupina páchateľov. "V súvislosti s touto udalosťou sme začali trestné stíhanie za zločin krádeže," dodala Petra Kováčiková.

Policajti museli riešiť kurióznu nehodu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy