Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tisícový podvod v rybárskom zväze. Peniaze od členov smerovali na súkromný účet
Zdielať na

Tisícový podvod v rybárskom zväze. Peniaze od členov smerovali na súkromný účet

PARTIZÁNSKE / Miestnej organizácii Slovenského rybárskeho zväzu v Partizánskom chýbajú na účte peniaze. Nové vedenie zistilo, že peniaze od členov putovali na súkromný účet. Policajti už obvinili bývalú pracovníčku zväzu. Kontrola pokračuje a priniesla aj ďalšie vážne nezrovnalosti.

"Naši rybári nás upozornili, že im bol vydaný šek s nesprávnym číslom účtu," uviedol predseda MsO SRZ Partinzánske Milan Kadnár. Rybári si mysleli, že platia tunajšiemu rybárskemu zväzu. Peniaze však tiekli úplne inde.

Nové vedenie organizácie preto začalo pátrať, komu účet patrí. Bezvýsledne. "Nikto sa nepriznal, tak sme museli dať trestné oznámenie," dodáva Kadnár. 

Policajti oslovili banku a v nej im povedali, že účet patrí dnes už bývalej pracovníčke miestneho rybárskeho zväzu. "Policajti z Partizánskeho obvinili 53-ročnú ženu z prečinu podvodu," dodal hovorca Pavol Kudlička. "Ja sa vinná necítim, neviem o čo im ide," vraví obvinená žena s tým, že išlo o chybu z jej strany a peniaze vrátila. 

Predstavitelia rybárskej organizácie prezerajú celé účtovníctvo a už našli ďalšie pochybenia. "Nie všetky peniaze, ktoré sa mali vyberať len šekom, sa vyberali šekom, ale aj v hotovosti a tu máme nezrovnalosti v tisíckach eur," dodáva Kadnár. Podľa informácií TV JOJ z prostredia rybárskeho zväzu v pokladni im chýba takmer 8000 eur.

Ak sa peniaze nenájdu, v najbližších dňoch podajú rybári ďalšie trestné oznámenie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy