Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivý nález na slovensko-maďarskej hranici. Telo mladíka viselo na moste
Zdielať na

Hrozivý nález na slovensko-maďarskej hranici. Telo mladíka viselo na moste

BUŠINCE / Patová situácia v obci Bušince. Slovenskí a maďarskí policajti riešili, kto bude vyšetrovať úmrtie mladého muža. Ten s najväčšou pravdepodobnosťou spáchal samovraždu obesením. Urobil to však takmer presne na slovensko-maďarskej hranici.

Telo mladíka našli vo štvrtok ráno miestni obyvatelia bez známok života. Viselo na lane na kovovej konštrukcii mosta, ktorý vedie ponad rieku Ipeľ. Tá v týchto miestach predstavuje tzv. prírodnú hranicu medzi Slovenskom a Maďarskom. A práve kvôli miestu, kde muž zomrel, nastala dilema kto bude prípad vyšetrovať.

​Na miesto dorazili policajti z obidvoch krajín. "Podľa všeobecných znalostí, v strede vodného toku by mala byť oficiálna hranica," vyjadril sa starosta obce Malé Zlievce Jozef Filkus. V tomto prípade však išlo doslova o centimetre. Kompetentní nakoniec rozhodli, že prípad prevezmú slovenskí policajti. "Tento prípad vyšetruje polícia v Dolnej Strehovej, ako prečin usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Ak by úmrtie riešili policajti susedného štátu, pre pozostalých by to znamenalo viac byrokracie a výdavkov,  a to najmä kvôli prevozu nebohého domov. "Ide o občana Slovenskej republiky," poznamenala policajná hovorkyňa. Mŕtvym mužom je 20-ročný Zoltán z miestnej obce, všetko nasvedčuje tomu, že si na život siahol sám. Ešte večer sa v dedine rozprával s jednou ženou. "Ja som ho naposledy videla na zastávke v stredu večer pred ôsmou. Pýtal sa, že kedy ide zo Zlievec autobus," vyjadrila sa obyvateľka Bušiniec Viola. Tvrdila, že na ňu pôsobil pokojným dojmom. Podľa miestnych bol samotárom. Rodičia mu pracovali v zahraničí.  

Pozrite si reportáž o mužovi, ktorého zadržali na R1 a potom sa mal obesiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy