Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ruska budú súdiť vo väzení. Proces bude pod najprísnejšími bezpečnostnými opatreniami
Zdielať na

Ruska budú súdiť vo väzení. Proces bude pod najprísnejšími bezpečnostnými opatreniami

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V prípade vraždy v štádiu prípravy bratislavský súd vytýčil hlavné pojednávanie. Proces s obvineným Pavlom Ruskom, Mikulášom Černákom, Milošom Kaštanom a Róbertom Lališom sa rozbehne už v máji. Okresný súd Bratislava II. prijal obžalobu, vytýčil termín hlavného pojednávania, a tým sa stal Pavol Rusko obžalovaný z vraždy v štádiu prípravy Sylvie Volzovej.

Televízia JOJ zistila, že bratislavský okresný súd Bratislava II už vytýčil prvé hlavné pojednávanie v prípade prípravy vraždy, z ktorej je obvinený Pavol Rusko s ďalšími tromi mužmi. Ide o prípravu vraždy Ruskovej exspoločníčky spred dvadsiatich rokov, s ktorou mal vtedajší šéf komerčnej televízie obchodné nezhody. 

Hlavné pojednávanie je stanovené na 23.5.2019 o 9:00 na Okresnom súde Bratislava II. Oznam už visí na stránke ministerstva spravodlivosti. "V trestnej veci obžalovaný Pavol Rusko a spol. pre trestný čin vraždy v štádiu prípravy bolo vytýčené hlavné pojednávanie v dňoch 23.-24.05.2019. Hlavné pojednávanie sa bude konať v pojednávacej miestnosti Ústavu na výkon väzby a ÚVTOS Bratislava. Ide o zákonný postup využitý už aj v minulosti pri obdobných trestných veciach, inými súdmi v obvode Krajského súdu Bratislava. Senát OS BA II požiadal o prepožičanie miestnosti v ÚVV Bratislava z dôvodu zabezpečenia bezpečného priebehu pojednávania s ohľadom na osoby obžalovaných. Jedná sa o osoby, ktorých samotné eskorty a predvádzanie na súdne úkony sú sprevádzané mimoriadnymi bezpečnostnými opatreniami, a to nie len vo vzťahu k ich osobám ale aj zabezpečeniu miesta, kde majú byť predvedené. Bezpečnostné opatrenia by sa tak týkali a obmedzovali činnosť OS BA II, pričom riadny priebeh pojednávania je možné dosiahnuť v ÚVV Bratislava, kde je vykonávanie takýchto opatrení bežné," informoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu v Bratislave.  

Spolu s Pavlom Ruskom bude na procese obžalobe čeliť aj Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ. Niekdajší poprední členovia slovenského podsvetia, ktorých mal Pavol Rusko o vraždu Sylvie Volzovej žiadať, aby ju zabezpečili. Rusko dodnes obvinenia považuje za nezmysel. 

Pavol Rusko je presvedčený, že prípravu vraždy Sylvie Volzovej niekto na neho našil. Podal preto trestné oznámenie. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy