Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hádka počas prechádzky. Druh chcel ženu utopiť v rieke
Zdielať na

Hádka počas prechádzky. Druh chcel ženu utopiť v rieke

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Dvadsaťdeväťročná žena z Bánoviec nad Bebravou sa stala obeťou brutálnej bitky. Napadol ju jej druh počas prechádzky s ich malým dieťaťom. Najprv sa začali hádať. Potom na ňu fyzicky zaútočil a dokonca ju chcel utopiť v rieke. Našťastie jej pomohli okoloidúci. Žena skončila v nemocnici, útočník v policajnej cele. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Dvadsaťsedemročného Romana priviedli na okresný súd v Bánovciach nad Bebravou s putami na rukách. Do problémov sa dostal potom, ako brutálne zaútočil na svoju družku.

"Mal ju schmatnúť za kabát, popri tom sa vyhrážať zabitím jej a jej matke. Následne s ňou prišiel k potoku s tým, že ju utopí," informuje hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. Dvadsaťdeväťročnú ženu hodil celú do vody, potom ju chytil za hlavu a strčil jej ju pod vodu. "Kde ju celú ponorenú držal takmer minútu," pokračuje Kudlička.

Agresívny muž ženu nakoniec z vody vytiahol. V bitke ale pokračoval. "Videl som, že ju začal mlátiť, ťahal ju za vlasy, ju kopal," opisoval svedok. Žena kričala o pomoc. Zarážajúce je, že vedľa v kočíku spalo ich dieťa."Potom prevrátil kočiar a keď prevrátil kočiar, tak ja som utekal zachraňovať to dieťa," pokračuje svedok incidentu. "Mala šťastie v nešťastí, pretože pokiaľ by ich neboli vyrušili, mohlo to skončiť tragicky," myslí si psychiatrička Darina Hrabovská. 

"Jej druh bol v tom čase pod vplyvom návykových látok," hovorí Kudlička. "Dve tretiny domáceho násilia sa deje pod vplyvom alkoholu, bez neho by sa nestali. Samozrejme, mohlo tam byť viacero iných faktorov," uviedla psychiatrička. 

Zbitú ženu a jej dieťa odviezli svedkovia incidentu do nemocnice. Muž ušiel a dva dni sa skrýval. Policajti z Bánoviec nad Bebravou ho nakoniec zadržali.

"Zo zločinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom nebezpečné vyhrážanie policajný vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou obvinil 27-ročného Bánovčana Romana," dodáva Kudlička. Sudca ho poslal do vyšetrovacej väzby. Hrozí mu osemročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy