Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prepustili školníka. Údajne mal blízko k žiačkam druhého stupňa
Zdielať na

Prepustili školníka. Údajne mal blízko k žiačkam druhého stupňa

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Základnou školou neďaleko Bánoviec nad Bebravou otriasa škandál. Školníka, ktorý sa u detí tešil veľkej obľube, prepustili pre mimoriadne vážne podozrenia. Mal obťažovať žiačky 6. a 8. ročníka.

Malo sa to stat v základnej škole v obci Šišov. Jedna zamestnankyňa si všimla, že 45-ročný školník má s niektorými maloletými žiačkami až priveľmi blízky vzťah.

"Prvá ma oslovila výchovná poradkyňa, mojou povinnosťou bolo začať vnútorné šetrenie, pretože tu bola tá hranica prekročená," opisuje riaditeľka školy Mária Kubričanová. Nevhodné školníkovo správanie malo potvrdiť až deväť žiačok. Zamestnanec školy ich mal podľa nich objímať, hladkať, obtierať sa o ne a dávať im neslušné návrhy. Dievžatá majú pritom iba od 11 do 13 rokov.

"Nechcem povedať, že by tam došlo k nejakému fyzickému kontaktu, ale už to objímanie, tľapkanie po zadku a nejaké narážky nepatria do školy a nepatria maloletým deťom," myslí si riaditeľka.

O týchto vážnych podozreniach ihneď informovala políciu. Na školníka podala trestné oznámenie. "Konala som na základe vypovede žiačok ôsmeho a šiesteho ročníka, ktoré vypovedali, že prišlo k nejakému bližšiemu kontaktu," dodáva Kubričanová.  

"V danej veci prebiehajú ďalšie vyšetrovacie úkony, a preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informuje hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. Školník to, že by maloleté dievčatá akokoľvek obťažoval rezolútne popiera.

Na rade je teraz polícia. Obvinenie zatiaľ nepadlo. Iste je len to, že muž ako školník skončil. "My už máme rozviazaný pracovný pomer, už nie je naším zamestnancom," povedala Kubričanová. "To je úplný výmysel, niekto ma chcel tak potopiť, že sa mu to podarilo, ale na druhej strane si z toho ho**o robím, lebo moje svedomie je čisté, úplne," povedal už bývalý zamestnanec ZŠ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy