Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa žiačky z Michaloviec sa chceli dvaja muži v kuklách pokúsiť o únos
Zdielať na

Podľa žiačky z Michaloviec sa chceli dvaja muži v kuklách pokúsiť o únos

MICHALOVCE / Na jednej zo základných škôl v Michalovciach riešia mimoriadny incident. Po vyučovaní tu totiž malo dôjsť podľa svedectva tretiačky Zoe k pokusu o únos. Podieľať sa na tom mala záhadná dvojica mužov v kuklách. Obaja mali po incidente odísť na starom červenom aute.

"Povedala, že sa ju pokúsili zobrať. Akože únos," hovorí otec školáčky Zoe. Deväťročná Zoe čakala pred školou na mamu. V sychravom počasí pri nej zastavilo auto. "Ukazovali na mňa, potom si dali kukly a išli vystúpiť," opisuje Zoe.

 Školáčka sa vraj zľakla. Okamžite sa otočila a snažila sa dostať čo najskôr do bezpečia a vyhľadať pomoc. "Vbehla do školy, následne telefonovala mame, ktorá po ňu o chvíľu prišla," informovala riaditeľka školy Valéria Kocúrová. Rodičia slovám dcéry veria. Na incident sa vraj z diaľky pozeralo viacero žiakov.

"Videlo to viac detí, áno. Normálne videli, ako si tí muži nasadili kukly. To auto sa tu pohybovalo už niekoľko týždňov," pokračuje otec školáčky. Prípadom sa už zaoberá na základe trestného oznámenia aj polícia. V súčasnosti sa vyhodnocujú všetky dôkazy. "Doposiaľ sa nepodarilo polícii vyvrátiť, alebo potvrdiť dôveryhodnosť získaných informácií. V rámci Košického kraja za posledné roky neevidujeme prípady únosov detí," povedala hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. V škole začali platiť až do uzavretia prípadu mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Žiaci tak nesmú odchádzať domov bez rodičov.

"Sme informovali všetkých žiakov o tejto udalosti a upozornili ich, aby na seba dávali pozor," dodala riaditeľka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy