Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajná akcia v Košiciach pre nelegálne zamestnávanie. Výsledok prekvapil aj policajtov
Zdielať na

Policajná akcia v Košiciach pre nelegálne zamestnávanie. Výsledok prekvapil aj policajtov

Archívna reportáž

KOŠICE / Policajti národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu s policajnými jednotkami a inšpektorátom práce vykonali rozsiahlu kontrolu pre nelegálne zamestnávanie cudzincov na stavenisku v Košiciach. Výsledok prekvapil aj samotných policajtov, medzi nelegálne zamestnanými bola aj viac ako desiatka Slovákov.

Policajti a Inšpektorát práce v Košiciach si tentokrát posvietil na stavenisko v metropole východného Slovenska. Kontrole pre nelegálne zamestnávanie cudzincov sa podrobilo 85 osôb z toho bolo 7 cudzincov. Zarážajúce ale bolo to, že okrem 7 nelegálne pracujúcich Ukrajincov, tu pracovalo nelegálne aj 14 Slovákov. 

"Tieto prípady budú pracovníci inšpektorátu práce realizovať vo svojej kompetencii. Policajti príslušníkov Ukrajiny predviedli na oddelenie a vydali im rozhodnutie o administratívnom vyhostení s určenou lehotou na vycestovanie v lehote siedmich dní," informovala polícia na svojej facebookovej stránke. 

Polícia už dlhodobo vykonáva kontroly firiem, ubytovní a rôznych zariadení, pričom v kontrolách budú pokračovať aj nasledujúce týždne. 

Na Slovensku sa posledné mesiace zamestnávajú najmä cudzinci. Smerujú do profesii, kde je pracovnej sily nedostatok. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy