Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zadržali Norberta K., ktorého považovali za posledného pápayovca. Na políciu údajne prišiel sám
Zdielať na

Zadržali Norberta K., ktorého považovali za posledného pápayovca. Na políciu údajne prišiel sám

VEĽKÝ MEDER / Muž, ktorý ako jediný prežil mafiánsky masaker v Dunajskej Strede, si tento týždeň poriadne skomplikoval život. Štyridsaťštyriročného Norberta polícia zadržala po tom, čo mal rozbíjať kaderníctvo, v ktorom pracuje jeho manželka.

Incident sa odohral v stredu večer v neďalekom kaderníctve vo Veľkom Mederi. Podľa majiteľa prevádzky bol agresor pod vplyvom alkoholu a do podniku prišiel v ten deň opakovane. Dôvodom je vraj skutočnosť, že sa stal partnerom jeho manželky, ktorá od neho odišla minulý rok. "Tretíkrát už prišiel dnu a povedal, že nás zabije," vyjadril sa majiteľ prevádzky. Slovná potýčka údajne prerástla do rozbíjania interiéru. Ktosi z prítomných dokonca vyhotovil zvukovú nahrávku. 

Kontroverzného muža, ktorý kedysi podnikal so zavraždeným bossom Dunajskostredského podsvetia Tiborom Pápayom, podľa svedkov policajti neodviedli hneď. Neskôr vraj sám prišiel na obvodné oddelenie. "Poverený policajt ho po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Súd by mal v jeho prípade rozhodnúť do konca víkendu, keďže polícia predložila spis v tzv. super rýchlom konaní. Do rozhodnutia súdu zostáva obvinený v cele policajného zaistenia.  

Norbert K. bol jediným mužom, ktorému sa v roku 1999 podarilo prežiť vyrovnávanie si účtov v podsvetí. Pri poprave v bare Fontána prišlo o život 10 popredných členov gangu Pápayovcov. Norbert z reštaurácie odišiel pár minút pred streľbou. Neskôr sa ho viackrát pokúsili zabiť.

V mafiánskej kauze Šátorovcov vypovedal aj policajný šéf Lučanský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy