Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ženám sa vyhrážal pred obchodným centrom. Chcel ich znásilniť a zabiť
Zdielať na

Ženám sa vyhrážal pred obchodným centrom. Chcel ich znásilniť a zabiť

BRATISLAVA / Policajti zadržali 47-ročného muža, ktorý sa vyhrážal dvom ženám znásilnením a zabitím. Stalo sa to pred pár dňami na parkovisku jedného z bratislavských obchodných centier. Odborníci zdôrazňujú, aby sa takéto správanie neprehliadalo. Môže sa tak predísť vážnym situáciám.

V utorok, po deviatej hodine večer stáli ženy pri autoumyvárke na parkovisku obchodného centra na Pestovateľskej ulici. Podľa polície k nim pristúpil 47-ročný muž, ktorý im začal dávať sexuálne návrhy. Ženy túto ponuku samozrejme odmietli. To muža zrejme vyprovokovalo a začal sa im vulgárne vyhrážať znásilnením a zabitím. Ženy rýchlo nasadli do áut a o svojej nepríjemnej situácií oboznámili políciu. 

"Muž z miesta odišiel, avšak na základe dobrej miestnej znalosti hliadky policajného zboru bol v krátkom čase zadržaný a obmedzený na osobnej slobode,"  vyjadril sa policajný hovorca Michal Szeiff. 

Policajti obvinili z trestného činu nebezpečného vyhrážania Milana N. z Trnavy. "Zároveň bolo preukázané, že muž sa v minulosti násilnej trestnej činnosti už dopustil a bol za ňu aj právoplatne odsúdený," pokračoval Szeiff. 

Nie vždy to žiaľ zostane len pri slovách. Podľa doteraz známych štatistík došlo za minulý rok na Slovensku ku viac ako 600 znásilneniam. Z toho objasnená bola doteraz viac ako polovica. Podľa odborníkov teda nie je najmúdrejšie takéto správanie prehliadať, pretože nevieme vopred predvídať ako ďaleko je osoba schopná zájsť. 

Podľa sexuologičky je pre takýchto mužov často vzrušujúce práve odmietnutie. V mnohých prípadoch teda páchateľ doslova túži potom, aby sa žena bránila a posielala ho preč. "To je voda na jeho mlyn. To vlastne povzbudzuje to jeho vzrušenie a povzbudzuje to jeho sexuálne systémy, aby on pokračoval," dodala k celej veci sexuologička Danica Caisová.

Počas diskotéky došlo k brutálnemu znásilneniu mladého dievčaťa. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy