Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej roka: Vlámal sa do lekárne, pojedol tabletky a zaspal na zemi
Zdielať na

Zlodej roka: Vlámal sa do lekárne, pojedol tabletky a zaspal na zemi

PRIEVIDZA / Kurióznu krádež vyšetrujú policajti z Prievidze. Do lekárne v centre mesta sa vlámal zlodej a ostal tam. Kameňom rozbil výklad, vošiel dnu a zjedol 90 tabletiek na spanie a úzkosť. Keď prišli policajti, tuho spal. Skončil v nemocnici a lekári tipujú, že spať bude ešte dva dni.

"Ráno som sem prišiel, tam boli dve policajné autá, všade veľa policajtov, nevedel som, čo sa stalo," opisuje udalosti lekárnik Mário. Zlodej si vyhliadol lekáreň v centre Prievidze. Dnu sa dostal cez výklad, ktorý rozbil kameňom. 

O peniaze v pokladni záujem nemal. Namieril si to rovno k vitríne s liekmi. Zaujímali ho hypnotiká a lieky na úzkosť. Muž zjedol 90 tabletiek určených na liečbu duševných chorôb. Aby si nepoškodil pečeň, tak ich skombinoval s vitamínmi. "Skombinoval to aj s vitamínmi, všetko čo mal po ruke zjedol. Stačí, aby bol dva dni v kóme a nič si nepamätal," pokračuje Mário. 

Lieky začali účinkovať takmer okamžite. Muž zaspal priamo v lekárni. Policajti s ním veľa roboty nemali. Našli ho spiaceho na mieste. "Pacient bol privezený v spánku, najskôr reagoval na bolestivé podnety, potom už ani na tie nie, ale sám dýchal," informoval policajný hovoorca Pavol Kudlička. 

Keďže hrozí, že mu môže zlyhať dýchací systém, skončil na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny. "Takáto dávka, ktorá bola použitá, predpokladá sa, že môže byť aj smrteľná," vysvetľuje námestník nemocnice Milan Henčel. Policajti z Prievidze začali trestné stíhanie vo veci pokusu krádeže. 

Pozrite si iný kuriózny prípad krádeže. Zlodeja steakov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy