Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Protizločinecká jednotka zasahovala na Liptove proti vojakom
Zdielať na

Protizločinecká jednotka zasahovala na Liptove proti vojakom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Policajti z národnej protizločineckej jednotky v piatok zasahovali na Liptove. Po raziách v Liptovskom Mikuláši a Liptovských Sliačoch zadržali 29-ročného profesionálneho vojaka a jeho sestru, tiež profesionálnu vojačku. Akcia bola zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti.

V Liptovskom Mikuláši na Podbrezinách v piatok zasahovala NAKA. Kukláči vtrhli okolo siedmej ráno do jedného z bytov. Prehľadali aj pivnicu a osobné auto. Z bytu vyviedli mladého muža, kde býval s rodičmi. Na mieste okrem kukláčov a žilinských PPÚčkarov zasahoval aj policajný psovod so psom cvičeným na vyhľadávanie drog.

"V súčinnosti s vojenským spravodajstvom vykonala protizločinecká jednotka protidrogovú akciu, zameranú na príslušníkov Armády Slovenskej republiky. Zadržali dve osoby, s ktorými v tejto chvíli prebiehajú procesné úkony," informovala polícia na svojej stránke. Ide o zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

​Podľa informácií TV JOJ súbežne s tým prebiehala akcia aj v Liptovských Sliačoch, kde prehľadali dva domy. V jednom z nich býva sestra zadržaného muža, tiež profesionálna vojačka. Susedov správa o drogách v ich vchode vôbec neprekvapila. Viacerí pre TV JOJ potvrdili, že sa chodbami často šíril dym s podozrivým zápachom, niekotrí dokonca našli v suteréne vrecúška so sušenou rastlinou. V prípade zatiaľ nepadlo žiadne obvinenie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej razii v Dubnici nad Váhom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy