Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena prišla o 10 000 eur. Neznámy jej do telefónu tvrdil, že je jej syn
Zdielať na

Žena prišla o 10 000 eur. Neznámy jej do telefónu tvrdil, že je jej syn

Archívna reportáž

NITRA / Neznámy muž zatelefonoval 79-ročnej žene a vydával sa za jej syna. Tvrdil, že potrebuje 10 000 eur, ktoré má priniesť konkrétne miesto a odovzdať peniaze neznámej osobe. Keď tak urobila, poslal ju pre ďalších 10 000 eur.

Sedemdesiatdeväťročnej pani sa zo začiatku nepozdával hlas v telefóne. Údajný syn ju ale ubezpečil, že je iba prechladnutý. Žena tak z domu zobrala 2 200 eur a zvyšných 7 800 eur vybrala v banke a na dohodnutom mieste odovzdala neznámej osobe. Následne jej neznámy povedal, že to bude málo a musí vybrať ešte 10 000 eur, že si ich večer vyzdvihne.

Dôchodkyňa išla opäť do banky, peniaze vybrala, no tentokrát sa rozhodla, že ich synovi zanesie. Ako uvádza polícia na svojej sociálnej sieti, až keď prišla k nemu domov zistila, že bola podvedená, pretože jej skutočný syn o ničom nevedel.

Polícia seniorom odporúča, aby si vždy overili, či naozaj volá ich skutočný príbuzný, a aby peniaze nedávali cudzím osobám, aj keď tvrdia, že ich za nimi posiela ich príbuzný či známy. Vyšetrovateľka z Nitry vedie v danej veci trestné stíhanie pre zločin podvodu.

Dôchodcovia sú na Slovensku mimoriadne častými obeťami podvodníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy