Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič nezvládol šmykľavú cestu a havaroval. O život prišiel jeho nevlastný syn
Zdielať na

Vodič nezvládol šmykľavú cestu a havaroval. O život prišiel jeho nevlastný syn

MODROVKA / Tragická dopravná nehoda sa stala v stredu popoludní na ceste medzi obcami Ducové a Modrovka. Vodič staršieho auta zrejme podcenil šmykľavú vozovku a s autom vyletel z cesty. Nehodu neprežil jeho nevlastný syn.

Vodič zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy šmykľavej ceste. Vodič Škody Felicia nezvládol riadenie v tiahlej zákrute a stratil kontrolu nad vozidlom. V aute sa viezol spolu s nevlastným synom. "Šesťdesiatštyriročný vodič jazdil v smere od Piešťan, pričom pred obcou Modrovka dostal v pravotočivej zákrute šmyk, prešiel vľavo mimo cestu a následne sa prevrátil na bok," uviedol policajný hovorca v Trenčíne Pavol Kudlička.

Neovládateľné vozidlo vyletelo do poľa a po dopade urobilo pravdepodobne niekoľko kotrmelcov. Práve vtedy zrejme muža na mieste spolujazdca vymrštilo von z auta. Vodič vyšiel zo zdemolovaného vozidla po svojich, no jeho nevlastný syn utrpel ťažkú polytraumu a nejavil známky života. Na miesto dorazili záchranné zložky z Nového mesta nad Váhom. "Záchranári sa snažili muža oživiť, žiaľ, bezúspešne a lekár musel konštatovať smrť,“ povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

"Tridsaťšesťročný spolujazdec utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol," povedal Kudlička. Spolujazdec s najväčšou pravdepodobnosťou doplatil na to, že nemal zapnuté bezpečnostné pásy. Podľa informácií TV JOJ jeho nevlastný otec za volantom pripútaný bol. Utrpel iba ľahké zranenie. "Druhý muž bol po ošetrení transportovaný do nemocnice s povrchovým poranením hrudníka," uviedla Krčová.

Vodič sa priamo na mieste podrobil dychovej skúške. Alkohol pred jazdou nepil.Okolnosti tragédie vyšetroval na mieste aj znalec z odboru cestná doprava. Polícia pravdepodobne začne vo veci trestné stíhanie pre usmrtenie. "Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia," uviedol Kudlička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy