Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Požiar búdy pri pekárni hasili zamestnanci. Bezdomovci, ktorí v nej žili, ušli
Zdielať na

Požiar búdy pri pekárni hasili zamestnanci. Bezdomovci, ktorí v nej žili, ušli

VARÍN / Búda, v ktorej prespávajú bezdomovci, v okrese Žilina horela v utorok v obci Varín. Plamene sa rozšírili aj na vedľajšiu pekáreň. Bezdomovci namiesto toho, aby pomáhali pri hasení, z miesta odišli. Zamestnankyňa pekárne sa nadýchala dymu, zranil sa aj bezdomovec.

Požiar sa ešte pred príchodom hasičov snažili uhasiť zamestnanci pekárne. V búde, ktorá stojí na súkromnom pozemku žijú dvaja bezdomovci. Predpoludním si na propánbutánovej fľaši mali chystať obed. "Prevrátila sa im plynová bomba a nechali to tam horieť, mali tam matrace," povedal majiteľ pekárne Ľuboslav Moravčík. 

Namiesto toho, aby sa snažili požiar uhasiť, vraj odišli. Plamene tak hasiacimi prístrojmi ešte pred príchodom hasičov hasili zamestnanci pekárne. "Utrpel popáleniny druhého stupňa na ľavej ruke, posádka ho na mieste ošetrila, jeho zdravotný stav si nevyžadoval transport do nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Falck Katarína Načiniaková.

Hasiči požiar dostali pod kontrolu veľmi rýchlo, jedna z pracovníčok pekárne sa ale nepríjemného dymu nadýchala a bola v šoku. Plamene poškodili budovu pekárne a zhorela aj staršia dodávka. "Ten skelet je ohorený, všetko z tej ich búdy hnalo hore. Je to sendvičová konštrukcia, musí sa to vymeniť, sklá popraskali," uviedol Moravčík. Škody zatiaľ majiteľ nevyčíslil, no počítať sa budú v tisíckach eur. Výroba však ohrozená nebude.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy