Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na benzínke si kúpil zapaľovač a potom ju chcel podpáliť. Mladíkovi plán ale nevyšiel
Zdielať na

Na benzínke si kúpil zapaľovač a potom ju chcel podpáliť. Mladíkovi plán ale nevyšiel

BRATISLAVA / Prišiel na benzínovú pumpu a kúpil si len cigarety a zapaľovač. Spočiatku to vyzeralo úplne normálne, no to čo sa stalo onedlho zamestnanci pumpy nečakali. Mladík vytiahol tankovaciu pištoľ a benzínom začal polievať okolie. Potom sa snažil benzínku podpáliť, no neúspešne.

Uplynulú sobotu 2. februára krátko pred 19.00  hodinou si 28-ročný Radoslav z okresu Poprad kúpil cigarety a zapaľovač na čerpacej stanici. Obsluha stanice vtedy ešte netušila, čo bude nasledovať. Mladý muž vyšiel z predajne, pristúpil k stojanu z ktorého vytiahol tankovaciu pištoľ, a benzínom začal polievať samotný stojan ako aj jeho bezprostredné okolie.

Potom vytiahol zapaľovač, ktorý si kúpil, a pokúsil sa vyliaty benzín zapáliť. Všetci ľudia v blízkosti benzínky boli v ohrození života. Ak by mladík stojan zapálil, tak by mohlo dôjsť k explózii. Nakoniec sa mu to ale nepodarilo. Onedlho na miesto dorazila policajná hliadka a mladíka zadržala. "Muž bol eskortovaný na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Vyšetrovateľ už v tomto prípade vzniesol voči 28- ročnému Radoslavovi P. obvinenie zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov.

​V centre Prahy sa pred pár týždňami podpálil muž, a to rovno pred očami okoloidúcich. Čo ho k tomu viedlo, sa dozviete v reportáži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy