Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž, u ktorého našli náplasti s drogami sa postavil pred súd. Odchádzal mimoriadne spokojný
Zdielať na

Muž, u ktorého našli náplasti s drogami sa postavil pred súd. Odchádzal mimoriadne spokojný

PARTIZÁNSKE / Mesto je v posledných rokoch známe tým, že tamojší díleri tam obchodujú najmä s fentanylovými náplasťami, z ktorých vyrábajú drogy. Následky sú pre mnohých užívateľov tragické. Za posledné dva roky tam zomreli na predávkovanie touto drogou štyria ľudia. V pondelok na Krajský súd v Trenčíne eskortovali muža, u ktorého náplasti našli. Napriek tomu, že mu hrozilo až 15 rokov, s rozsudkom bol napokon mimoriadne spokojný.

Peter z Partizánskeho sa do problémov dostal po tom, ako u neho presne pred rokom našli fentanylové náplasti. "Pri osobnej prehliadke obžalovaného boli nájdené náplaste, ktoré zodpovedali 163 jednotlivým dávkam fentanylu," povedal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Obžalovanému Petrovi hrozilo 10 až 15 rokov za mrežami. Okresný súd v Partizánskom bol k nemu mimoriadne zhovievavý. "Okresný súd uznal obžalovaného za vinného z toho, že neoprávnene kúpil a prechovával omamnú látku a uložil mu za to nepodmienečný trest v trvaní štyri roky," dodal Tarabus. 

Najskôr bol totiž obžalovaný aj z toho, že drogy predával. Pomohli mu ale svedkovia. "Jeden zo svedkov zomrel ešte pred začiatkom pojednávania, jeden na pojednávaní zmenil výpoveď," dodal Tarabus.

Ďalší prišiel na pojednávanie pod vplyvom drog a jeho bývalá priateľka odmietla vypovedať. Okresný súd mu teda odklepol štyri roky. Prokurátorka sa okamžite odvolala. Od krajského súdu v Trenčíne žiadala, aby vec vrátil na opätovné prejednanie. Ten jej nevyhovel. "Odvolací súd považuje trest za primeraný a zákonný," povedal Tarabus. Za vinného ho uznali iba z toho, že mal pri sebe náplasti. Z ich predaja nie. "Súd skonštatoval, že on ho predal, ale nie je splnená materiálna stránka," povedal obhajca obžalovaného Juraj Gavalec. 

K štyrom rokom si ešte musí prirátať jeden rok. Minulý týždeň ho súd uznal za vinného zo sprenevery.

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy