Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Okrem surových bitiek, ženu polieval benzínom. Súd bol k mužovi zhovievavý
Zdielať na

Okrem surových bitiek, ženu polieval benzínom. Súd bol k mužovi zhovievavý

TRENČÍN / Žena (66) z myjavských kopaníc prežívala vo vzťahu hotové peklo. Okrem surových bitiek ju druh podľa obžaloby opakovane polieval benzínom a vyhrážal sa, že ju zapáli. Tyran skončil za mrežami, no súd bol k nemu zhovievavý.

Keď si vypil, zmenil sa na nemilosrdného tyrana. Jozef (65) z Brestovca pri Myjave mal podľa obžaloby týrať svoju družku dlhých desať rokov. Neskončil ani po tom, ako žena prežila mozgovú príhodu. Muž ju pod vplyvom alkoholu bil päsťami, fackoval, ťahal za vlasy, kopal, škrtil a vyhrážal sa jej zabitím. "Keď sedela v obývačke, polial jej benzínom hlavu a vyhrážal sa jej, že zapáli ju aj celý dom, pri ďalších útokoch jej spôsobil zlomeninu rebier a zlomeninu zápästia," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne.

Žena po rokoch útrap vypovedala na polícii a jej druha zatkli. Vyšlo najavo, že pre svoju agresivitu a alkoholizmus mal problémy so zákonom celý život. "V minulosti bol šesťkrát súdne trestaný, napríklad za týranie zvierat, útoku na verejného činiteľa, či ruvačky," objasnil Roman Tarabus.

​Jozefa obvinili z týrania blízkej a zverenej osoby. Invalidný dôchodca na súde vyhlásil, že sa necíti byť vinný. "Okresný súd mu uložil tri roky väzenia a protialkoholické liečenie," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Mužovi pritom hrozilo až 15-ročne väzenie. S mimoriadnym znížením trestu nesúhlasil prokurátor a na mieste sa odvolal. Od krajského súdu žiadal, aby bol Jozef odsúdený minimálne na 7 rokov. "Považujem trest v trvaní troch rokov za neprimerane mierny," poznamenal prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Muž, ktorý mal 10 rokov svoju chorú družku pravidelne mlátiť sa pred odvolacím súdom rozplakal. "Chcel by som ísť domov," povedal odsúdený Jozef P. Jozef napokon domov nešiel, no aj tak mohol byť spokojný. Krajský súd mu trest odňatia slobody nenavýšil. "Odvolanie prokurátora sa zamieta, pretože nie je dôvodné," dodal predseda súdneho senátu. Odvolací senát prihliadol najmä na skutočnosť, že u poškodenej ženy sa nerozvinul syndróm týranej osoby a sama dokonca vyhlásila, že za triezva je Jozef dobrý človek.

Rozsudok krajského súdu je definitívne právoplatný a Jozefa eskortovali naspäť do ilavskej väznice, kde sedí od júna minulého roka. Zotrvá tam ďalšie minimálne dva roky. "Budete mať dosť času rozmýšľať nad tým, čo ste urobili a jednoznačne si musíte uvedomiť, že to bol práve a len podľa všetkého alkohol, ktorý vás do tejto situácie doviedol," dodal predseda súdneho senátu.

Mladá mamička zle zaparkovala auto a muža to tak nahnevalo, že ju napadol:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy