Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po pokuse o vraždu partnera skončila žena za mrežami. Osud ich malej dcéry je nejasný
Zdielať na

Po pokuse o vraždu partnera skončila žena za mrežami. Osud ich malej dcéry je nejasný

SNINA/PREŠOV / Po pokuse o vraždu svojho partnera poslal sudca 41-ročnú Sninčanku za mreže vyšetrovacej väzby. Keďže muž je vo vážnom stave v nemocnici, nie je jasné, čo bude s ich malou dcérkou.

Podľa polície bodla žena muža do hrudníka v kuchyni. Kde bola v čase incidentu ich malá dcéra, nie je jasné. O situácii v rodine ale vedia aj sociálni pracovníci. Tí robia všetky potrebné opatrenia na to, aby bola zabezpečená starostlivosť o dieťa. "Momentálne je v starostlivosti príbuzných. Ďalšie kroky budú závisieť o vývoja situácie rodičov," uviedla Mária Hrehová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. 

"Prečo tak žena konala, čo bolo príčinou tejto tragédie polícia intenzívne preveruje. Žena bola zadržaná a bola umiestnená do cely policajného zaistenia," povedala policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Dvadsaťtriročného muža museli okamžite operovať. Lekár hovorí o ťažkom bodnom poranení ľavej strany hrudníka. Mladík je ale mimo ohrozenia života. "Po operácii je stabilizovaný a mimo ohrozenia života," uviedol chirurg Miroslav Suchý. 

Štyridsaťjedenročnú ženu poslal sudca do väzby. "Na základe dôvodnej obavy, v zmysle tzv. útekovej, kolúznej a tiež preventívnej väzby," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Či bude na ďalší proces čakať za mrežami vyšetrovacej väzby definitívne jasné nie. "Rozhodnutie Okresného súdu v Prešove nie je právoplatné. Obvinenej plynie lehota na podanie sťažnosti," dodala Petrufová.

Na slobodu ju ale súd nepustil. Kedy sa znova uvidí s dcérou nie je jasné. Zariadenie, kde by mohlo byť pri matke vo väzbe aj dieťa, u nás nie je. Štyridsaťjedenročnej žene hrozí za obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu väzenie až na 25 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy