Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Zásah kukláčov v Chorvátskom Grobe. Zadržali 32- ročného muža
Zdielať na

VIDEO: Zásah kukláčov v Chorvátskom Grobe. Zadržali 32- ročného muža

CHORVÁTSKY GROB / Po niekoľkých mesiacoch sa kriminalistom podarilo zadržať 32- ročného muža z okresu Senec. Po vykonaní domovej prehliadky ho následne aj obvinili z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov. Po ich vyrobení s nimi aj obchodoval.

Bratislavským kriminalistom sa po mesiacoch práce podarilo zadržať a následne obviniť 32- ročného Filipa Č., ktorý mal vyrábať omamné a psychotropné látky, jedy. Okrem toho ich držal a obchodoval s nimi. 

Počas domovej prehliadky v rodinnom dome, zadržali aj krátku strelnú zbraň spolu s muníciou. "Vyšetrovateľ policajného zboru už začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že obvinený mladík najmenej od januára 2018 zabezpečoval omamné a psychotropné látky, konkrétne metamfetamín a rastliny rodu Cannabis, ktoré následne prechovával v jednom z rodinných domov v obci Chorvátsky Grob. Potom ich za nemalú sumu predával ďalej. 

Celkovo bolo v rámci domovej prehliadky v Chorvátskom Grobe zaistených viac ako 140 stôp. "Z tohto počtu bolo expertíznemu skúmaniu podrobených s prihliadnutím na časové hľadisko len 6 stôp. Zároveň vo vnútorných priestoroch rodinného domu policajti zaistili aj destilačné zariadenie neznámej značky, na ktorom bolo vyrobené presnejšie nezistené množstvo liehu," pokračoval policajný hovorca Szeiff. Na základe výsledkov mal v dome viac ako 500 dávok pervitínu a 100 dávok marihuany. To však asi nebude všetko. Expertíznemu skúmaniu budú podrobené aj ďalšie zaistené stopy, pri ktorých bude pravdepodobne rovnako preukázaná prítomnosť omamných a psychotropných látok vo väčšom množstve.  

"Nakoľko neoprávneným prechovávaním zariadenia na výrobu liehu došlo k spáchaniu trestného činu nepovolenej výroby liehu, policajti Odboru kriminálnej polície KR PZ v Bratislave predložili na základe vecnej a miestnej príslušnosti návrh na začatie trestného stíhania Kriminálnemu úradu Finančnej správy," dodal Szeiff.  Obvinený muž skončil vo väzbe. V prípade preukázania viny mu hrozí väzenie na 10 až 15 rokov.

Pozrite si reportáž a video o zásahu NAKA. Dôvodom boli daňové zločiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy