Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozsiahly zásah kriminalistov. V dome plnom drog a alkoholu bývalo aj 2-ročné dieťa
Zdielať na

Rozsiahly zásah kriminalistov. V dome plnom drog a alkoholu bývalo aj 2-ročné dieťa

DUBNÍK / Obrovské množstvo pervitínu, cigarety bez kolkov a čierny alkohol sú výsledkom dnešného zásahu kriminalistov z Nových Zámkov. Po úspešných domových prehliadkach v obci Dubník, ako aj v samotných Nových Zámkoch, zadržali 3 osoby.

Obyvatelia rodinného domu v Dubníku, ktorí sa sem prisťahovali len na jeseň, si tu spravili doslova vývarovňu. Varila a balila sa tu nielen syntetická droga, ale aj nelegálny alkohol. Zákazníkmi na tovar zaistený v dome, v ktorom rodičia vychovávajú svoje dvojročné dieťa, boli záujemcovia o omamné a psychotropné látky. Prehliadka domu, ale aj zaparkovaných automobilov bola vykonaná na základe príkazu sudcu okresného súdu v Nových Zámkoch.

Policajti tu našli nielen nelegálny alkohol, či nelegálne cigarety, ale aj pervitín. Domáci skladovali viac ako 70 kartónov cigariet bez kolku, či destilačné zariadenie na výrobu alkoholu. Naporciované balíčky bielej kryštalickej látky skončili v policajnej dodávke. Spolu s majiteľom domu. 

"Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. Na mieste boli zaistené veci, ktoré budú podrobené expertíze. Boli zadržané 3 osoby," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. 

Jedna z nich mala dokonca, podľa informácií z nášho zdroja, predávať zakázané látky aj v novozámockej predajni zeleniny a ovocia, bez vedomia majiteľa predajne. Ďalšie úkony si vzali na starosť už príslušníci finančnej správy. "Pri akcii polície v obci Dubník bolo zaistených 38 litrov po domácky vypáleného liehu rôznej stupňovitosti. Prípad prevzal vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy pričom v prípade dokázania viny hrozí páchateľov odňatie slobody na 2 roky," dodala hovorkyňa finančného riaditeľstva Ivana Skoková. 

Pozrite si reportáž o prípade, v ktorom policajt sfalšoval drogový test: 
 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy