Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragický večer na cestách. Dvoch chodcov zrazili autá
Zdielať na

Tragický večer na cestách. Dvoch chodcov zrazili autá

SPIŠ / Tragická bilancia na cestách na Spiši. V nedeľu podvečer dokumentovali policajti dve nehody, pri ktorých zrazili chodcov. V druhom prípade 74-ročný muž zraneniam podľahol.


K prvej podvečernej nehode došlo v Smižanoch. Žena prechádzala cez priechod na druhú stranu cesty, kde ju zachytilo auto. Nehoda sa stala na priechode pri miestnom supermarkete. Ženu (52) zrazil vodič na pravej strane cesty, pravou časťou auta. "Chodkyňa prechádzala cez prechod pre chodcov z ľavej strany doprava. V smere pohybu vozidla, na prechode pre chodcov došlo k zrážke chodkyne," uviedol Peter Onderuš, súdny znalec z odboru dopravy. "Chodkyňa po zrážke ostala ležať na okraji vozovky. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela chodkyňa ťažké zranenia," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Auto zastalo o približne 20 metrov s pokrčenou kapotou a rozbitým oknom. O chodkyňu s ťažkými zraneniami sa postarali záchranári. Na mieste ju ošetrili a ponáhľali sa do nemocnice. "Pacientka bola po príchode posádky pri vedomí. Pri zrážke utrpela poranenie brucha a hlavy," opísala situáciu Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny.  Vyšetrenia v nemocnici ukázali polytraumu vrchnej polovice tela. Ženu museli na stabilizovanie stavu operovať. "Možnosť zabránenia zrážke vodiča vozidla sa bude skúmať," dodal Peter Onderuš.
Krátko na to sa už nehodovkári ponáhľali do Krompách. Opäť museli vyšetriť zrážku chodca a osobného auta. V Krompachoch ale dopadla tragicky. "Muž pri nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. privolaný lekár musel skonštatovať smrť," uviedla Katarína Načiniaková. "Chodec dopadol mimo vozovku vpravo. Pohyb chodca po vozovke a čo bolo technickou príčinou dopravnej nehody sa bude ďalej skúmať," objasnil nehodu Peter Onderuš.

Chodec (74) bol miestnym bezdomovcom. Pri chôdzi si pomáhal palicou, na ktorej mal reflexný pásik. Či ho vodič fábie videl, je na teraz otázne. V čelnom skle vznikla pri zrážke diera, čo svedčí o vysokej sile nárazu. Nehoda sa stala na úseku, kde je dovolená 50. 

"Za posledný týždeň konštatujem, že sa jedná o tretiu smrteľnú dopravnú nehodu v okrese Spišská Nová ves. Nehovoríme o tom, kto je tu vinný, pretože to bude predmetom ďalšieho skúmania," povedal Jaroslav Dulík, riaditeľ OR PZ SNV. Aj preto budú policajti podľa okresného riaditeľa v okrese ešte viac monitorovať dopravu. Hliadky budú nasadzované najmä na rizikové úseky. Policajti pripravujú aj iné opatrenia, tie nateraz neprezradili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy