Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na Orave pátrajú po bývalom hasičovi. Rodina prosí o pomoc
Zdielať na

Na Orave pátrajú po bývalom hasičovi. Rodina prosí o pomoc

DOLNÝ KUBÍN / Päťdesiatpäťročný muž z Dolného Kubína odišiel z domu na pivo a nevrátil sa. Je bývalý profesionálny hasič. V nedeľu po ňom pátralo vyše 100 ľudí. Nezvestný sa volá Ivan Osadský a jeho rodina prosí o pomoc.

Ivan odišiel s pozdravom zbohom, vzal si len 40 eur a občiansky preukaz. Telefón aj kľúče od bytu nechal doma. "31. januára odišiel na pivo okolo štvrtej hodiny, nechal doma telefón," povedala manželka nezvestného. 

Po nezvestnom pátrali aj dobrovoľní hasiči. "Na nedeľnej akcii je vyše 100 členov dobrovoľných záchranných zborov a Oravský záchranný systém," uviedol podpredseda Oravského záchranného systému Igor Janckulík. 

"Pátracej akcie sa zúčastnili aj občania z radov mesta, aj vodáci z Dolného Kubína," uviedol primátor Dolného Kubína Ján Prílepok. Nebola to ľahká pátracia akcia. Počasie bolo sychravé a teplota len okolo nuly. Prehľadávali aj okolité kopce, na ktorých je stále vysoká snehová pokrývka.  Záchranári z Oravského záchranného systému pátrali aj s člnom na rieke Orave. Po niekoľkých hodinách akciu ukončili. "Nedeľná pátracia akcia skončila neúspešne, ale stále dúfame, že môže žiť," oznámil Janckulík. V pátraní budú pokračovať aj najbližšie dni. "Prosím všetkých obyvateľov, ak majú akúkoľvek informáciu o nezvestnom, aby ju nahlásili buď na mestskej alebo štátnej polícii," dodal primátor Prílepok. 

Ivan mal pri odchode z domu oblečenú modrú bundu, modré rifle, šedú čiapku a obuté hasičské topánky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy