Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamionistovi vbehla dodávka rovno pod kolesá. Z kabíny sa nevedel dostať
Zdielať na

Kamionistovi vbehla dodávka rovno pod kolesá. Z kabíny sa nevedel dostať

ŽILINA / V piatok večer sa za Žilinou po zrážke s dodávkou prevrátil plne naložený kamión. Jeho vodič mal namierené cez Poľsko až do Holandska, kde mal vykladať. Za Žilinou mu ale vodič otáčajúcej sa dodávky vbehol rovno pod kolesá. Kamionista síce šliapol na brzdy, no ťažký kolos nemal šancu včas zastaviť. S kamiónom sa tak rútil cez protismerný jazdný pruh až k rieke Kysuca.

Potom čo 45-ročný Martin narazil s kamiónom do dodávky, ktorej vodič sa chcel na ceste otočiť, skončil s plne naloženým kamiónom mimo cesty. Obrovským šťastím bolo, že práve v tej chvíli v protismere nešlo žiadne auto. Martin je skúsený šofér, s kamiónom jazdí 20 rokov, táto nehoda bola jeho prvá. Kamionistovi, ktorý skončil prevrátený na boku, sa našťastie nič nestalo, no mal problém dostať sa z kabíny. 

Otrasený, no bez zranení vyliezol Martin cez spolujazdcove dvere. Ani vodičovi dodávky sa nič nestalo. Plne naložený kolos, ktorý už mal byť v Holandsku, mohli vyťahovať až na druhý deň. "Kamión leží na ľavej strane má naložených zhruba 23 ton rúr," povedal Branislav Zápeca zo záchrannej brigády hasičov. 

Havarovaný kamión mohli postaviť na kolesá až potom, čo vyložili všetok náklad z návesu. Šestnásť rúr hasiči spolu s chlapmi z odťahovej služby najskôr zabezpečili proti pohybu. Následne za pomoci žeriavu rúry preložili na pristavený kamión. Hlavný ťah zo Žiliny na Poľsko počas vyťahovania kamióna úplne uzavreli. 

Pre zlé podmienky obec zaplnili desiatky kamiónov. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy