Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pred vysnívanou cestou ich stihli okradnúť. Polícia prosí verejnosť o pomoc
Zdielať na

Pred vysnívanou cestou ich stihli okradnúť. Polícia prosí verejnosť o pomoc

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Po prekonaní závažných zdravotných problémov sa uplynulú sobotu vybral s manželkou na cestu do Francúzska. Pár minút pred odchodom na letisko ich okradli. Polícia teraz prosí o pomoc verejnosť pri pátraní po osobe, ktorá by mohla napomôcť objasneniu krádeže.

Stačila chvíľka nepozornosti a staršiemu manželskému páru zlodej takmer prekazil ich celoživotný sen. Návštevu Eiffelovky v Paríži. "Krátko pred siedmou hodinou odcudzil doposiaľ neznámy páchateľ v priestoroch čakárne autobusovej stanice v Bratislave príručnú tašku s obsahom osobných dokladov a finančnej hotovosti," vyjadril sa policajný hovorca Michal Szeiff. 

Na záznamoch z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako mužovi zostane taška na sedadle. V blízkosti sedí viac ľudí. Keď odchádza s manželkou kúpiť si noviny do neďalekého stánku, všetci štyria si to všimnú, ukazujú na spadnutú tašku, ale ani jeden človek sa nepostaví a neodnesie im ju. Keď sa vrátili, taška ani spolusediaci tam neboli. 

​Manželia Ján a Dáša sú zdravotne ťažko postihnutí seniori. Ján prekonal mozgový a aj srdcový infarkt. Konečne, keď bol zdravotne ako tak mobilný, aj keď o paličke, rodina sa ho rozhodla splniť mu sen. Ale bez ukradnutej tašky by sa nikam nedostali. "Som dostal k 70. narodeninám od syna pobyt v Paríži a tam sme mali všetky doklady v mojej taške - od pasu, letenky a vstup na Eiffelovku. Tak ako som vstával sa mi to skĺzlo. Ja som naraz zistil, že nemám príručnú tašku,netrvalo ani 5 minút, keď som sa vrátil na miesto a už tam tá taška nebola," opísal situáciu okradnutý muž Ján Ivanič. 

Miestna ochranka, policajti a dokonca aj taxikár boli veľmi nápomocní. V krátkom čase vykonali prvotné úkony, aby ušetrili dôchodcom čas. "Mali sme kópie z tých dokladov, tak sme išli taxíkom domov po ne a taxikár bol natoľko ochotný, že nás odviezol sám ešte aj do Viedne na letisko. Tak sme ešte aj stihli aeroplán a na poslednú chvíľu sme nastupovali poslední," povedal Ján Ivanič. 

Na zázname z kamery je vidieť, že muž, ktorý sedel vedľa manželského páru si dáva po ich odchode niečo do kufra a krátko na to odchádza. Na zázname z kamery je vidieť, že muž, ktorý sedel vedľa manželského páru si dáva po ich odchode niečo do kufra a krátko na to odchádza. "V tejto súvislosti sa obraciame na verejnosť, so žiadosťou o stotožnenie osoby na priložených záberoch, ktorá by svojimi vedomosťami vedela napomôcť k náležitému objasneniu tohto skutku," dodal Szeiff. 

​Nechutným spôsobom okradli ženu. Pozrite si reportáž, čo sa v skutočnosti stalo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy