Jasno
13°
Bratislava
FOTO: Slováka takmer sfúkla na talianskej diaľnici lavína
Zdielať na

FOTO: Slováka takmer sfúkla na talianskej diaľnici lavína

Archívna reportáž

BRENNER / Šoféra kamiónu takmer zasiahla lavína na talianskej diaľnici A22 Brenner. Podľa jeho slov videl, ako menšia lavína padala na opačnú stranu diaľnice. Zázrakom sa mu ale nič nestalo. Podľa talianskych médií diaľnicu v oboch smeroch museli uzavrieť.

Husté sneženie spôsobilo výrazné dopravné komplikácie na severe Talianska aj na západe Rakúska. Meteorológovia opäť zvýšili lavínové nebezpečenstvo na 4. stupeň. Jedna lavína spadla priamo pred očami slovenského šoféra kamiónu, smerujúceho cez Brennerský priesmyk do Talianska.

Vodič kamiónu Dušan Michalec do redakcie TV JOJ poslal fotografie a video ako na diaľnici A22 Brenner v Taliansku padla lavína. "Videl som ako spadla menšia lavína na opačnú stranu diaľnice v smere do Rakúska. Mňa to minulo možno o 20 - 30 metrov," napísal. Zázrakom sa mu tak nič nestalo a podľa jeho slov, ani ostatným vodičom. 

Pozrite si fotografie z pádu lavíny na diaľnicu : 

Po páde lavíny začali ľudia svojpomocne odpratávať sneh z cesty. Lopaty si mali požičať dokonca aj od kamionistov. Niektorí používajú na sneh aj lavór od prádla, tvrdí Michalec. "Po nejakej možnože pol hodine maximálne prišla technika a tá to začala odhrabávať, a už potom behom asi 20 minút už to bolo aj odpratané," dodal. 

Za posledné dni v Taliansku napadlo niekoľko centimetrov snehu, miestami až pol metra. Diaľnicu Brenner museli po páde lavíny uzatvoriť v oboch smeroch, píše web Rai News. 

https://twitter.com/TgrRaiTrentino/status/1091459581987958785

Na štátnej ceste Brenner neďaleko hraničného priechodu je diaľnica uzatvorená už niekoľko hodín. Podľa slov svedkov, sa jedny na diaľnici nachádzajú už 12 hodín. V sobotu ráno padli ešte ďalšie dve lavíny na juhu Tirolska. Rakúsko -talianske cesty, diaľnice sú momentálne ťažšie prejazdné. 

Bratislavu čakajú najväčšie dopravné obmedzenia v histórii. Na čo sa budeme musieť pripraviť? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy