Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Tragická nehoda. Vodička vletela pod cestárske auto
Zdielať na

Tragická nehoda. Vodička vletela pod cestárske auto

SPIŠSKÝ HRHOV / Tri deti zostali po rannej nehode pri Levoči bez mamy. Mladá, 33-ročná žena sa zrejme na šmykľavej ceste zrazila s posýpačom. Jej zranenia boli natoľko vážne, že im na mieste nehody podľahla.

Po rannej zrážke z osobného auta ostal len nepojazdný vrak. Za jeho volantom sedela 33-ročná žena, ktorá, už pri pohľade na miesto kde predtým sedela, nemala veľa šancí na prežitie. Ako prví boli na mieste nehody levočskí hasiči. "Naša jednotka okamžite začala v vyprosťovaním vodičky s hydraulickým náradím. Po vyslobodení bola odovzdaná do rúk záchrannej zdravotnej služby," uviedol Tomáš Novotný, veliteľ zásahu HaZZ Levoča. 

​Nehoda sa stala za Spišským Hrhovom. Mladá žena v osobnom aute išla podľa prvotných informácií smerom do Levoče. Na tomto mieste sa zrazila s cestárskym autom.

Žena (33) pochádzala z neďalekého Klčova. Ráno sa údajne vybrala na nákup do Levoče. Z viacerých miest pod Spišským hradom vtedy hlásili poľadovicu. "Aj u nás keď sme šli do kostola, tak bolo šmykľavo, sme sa jedna druhej držali," potvrdili miestna obyvateľka. 

Príčinu dopravnej nehody ako aj jej okolnosti vyšetrujú dopravní policajti. Mladej žene ale nedokázali pomôcť ani privolaní záchranári. Na pomoc vodičke bol pripravený aj záchranársky vrtuľník. Jej zranenia ale boli veľmi vážne. "Záchranári sa snažili ženu oživiť. Žiaľ napriek ich úsiliu sa to nepodarilo," informovala Alena Krčová, hovorkyňa OS záchranárov. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a žiada prípadných svedkov tejto tragickej udalosti, aby sa ohlásili na telefónnom čísle 158," dodala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ PRešov.

Vodič nevidel chodkyňu na priechode a zrazil ju. Pomôcť už nedokázali ani privolané záchranné zložky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy