Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Žena prechádzala cez priechod. Zrazilo ju auto
Zdielať na

Žena prechádzala cez priechod. Zrazilo ju auto

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Na sídlisku Tarča v Spišskej Novej Vsi sa v piatok popoludní stala tragédia. Pod kolesami nákladného auta zahynula 80-ročná žena. Prechádzala cez priechod pre chodcov.

"Nákladné vozidlo zastavilo pred priechodom pre chodcov. Po pohnutí sa vodič nevidel chodkyňu prechádzajúcu popred neho, prešiel ju ľavými kolesami," opísal nehodu znalec z odboru dopravy Peter Onderuš. Osemdesiatročná žena ostala ležať na priechode pre chodcov. Vodič si mal všimnúť, čo sa stalo v spätnom zrkadle. Zastavil a utekal na miesto. 

Ako sme sa dozvedeli na mieste, chodkyni sa hneď snažili pomôcť svedkovia aj privolaní záchranári. "Pacientka pri zrážke utrpela zranenie nezlúčiteľné so životom. Privolaný lekár musel skonštatovať exitus," informuje hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková. Spišskonovoveskí policajti dôkladne zaisťovali stopy a neskôr uskutočnili priamo na mieste merania či vodič mal šancu vidieť chodkyňu vstupujúcu na priechod. 

"Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície okresného riaditeľstva policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. U vodiča požitie alkoholu zistené nebolo. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania ako aj znaleckého dokazovania znalca z odboru cestnej dopravy," povedala  hovorkyňa prešovskej polície Jana Mésarová. 

Len pred dvomi dňami na tomto istom sídlisku prišla o život iba o pár desiatok metrov ďalej staršia žena, ktorú prešiel po cúvaní vodič auta. .

Súvisiace články

Najčítanejšie správy