Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V budove potravín našli mŕtveho muža. Jeho priateľka ležala vedľa neho vo vážnom stave
Zdielať na

V budove potravín našli mŕtveho muža. Jeho priateľka ležala vedľa neho vo vážnom stave

DIVIAKY NAD NITRICOU / Hasičom a záchranárom sa v obci Diviaky nad Nitricou naskytol nepríjemný pohľad. V budove potravín našli mŕtveho 56-ročného muža. Pri ňom ležala vo vážnom stave jeho priateľka. Obaja tu žili a v noci si kúrili propan-butánovými fľašami. Keď prišli záchranári na miesto, izba bola plná plynu.

"V objekte sa nachádzali dve osoby, pričom jednu osobu transportovali v sanitke lekárskej služby prvej pomoci, pretože sa nadýchala plynu, druhá osoba sa nachádzala vo vnútri," uviedol Patrik Vanek, veliteľ zásahu HaZZ Prievidza. Žena s mužom v dome prespávali. Osudným sa im stalo pravdepodobne to, že si kúrili s propan-butánovými fľašami.

"Vo vnútri sa nachádzali dve 15-kilové fľaše, jedna 5-kilová a jedna 30-kilová fľaša, ktoré boli napojené na ohrievače," informoval Patrik Vanek. Žena (56) má v budove prenajaté potraviny. V zadných priestoroch aj bývala spoločne s priateľom. "Chvalabohu, prišli známi, ktorí ich našli, tak aspoň jednu osobu sa podarilo zachrániť," povedal Vladimír Pružinec, starosta obce. Mužovi (56) už hasiči a záchranári pomôcť nedokázali. Majiteľku potravín transportovali do nemocnice. "Pacientka bola privezená pri vedomí,  ale dezorientovaná a nevedela o sebe uviesť niektoré informácie. Momentálne sa jej vracia vedomie, je na kyslíku a hospitalizovaná," dodal primár Jozef Kubík, oddelenie pľúcnych chorôb, nemocnica Bojnice. 

Ako dlho plyn v miestnosti, v ktorej spali unikal, nateraz známe nie je."Je veľmi úzka hranica medzi toxickou dávkou a smrteľnou dávkou. Odkysličí sa celý organizmus, v prvom rade mozog, srdce a v podstate nastáva zástava srdca a zadusenie," objasnil primár. Čo presne sa v budove stalo určí až ďalšie vyšetrovanie. "Muselo to zhasnúť. Bolo to originál kupované na vykurovanie, buď hadička sa vyvliekla, alebo niečo sa muselo stať," dodal starosta. 

V centre Paríža si vyžiadal výbuch plynu tri ľudské životy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy