Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pre bombu evakuovali stovky študentov. Z anonymného telefonátu obžalovali študentku
Zdielať na

Pre bombu evakuovali stovky študentov. Z anonymného telefonátu obžalovali študentku

TRENČÍN / Mladej žene z trenčianskeho okresu hrozí až osem ročný pobyt za mrežami za to, že mala v škole nahlásiť bombu. Ona pritom nad obžalobou iba neveriacky krúti hlavou. Tvrdí, že v čase, kedy anonym telefonoval, sedela v školskej lavici.

V marci 2017 museli na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trenčíne evakuovať 523 študentov a 66 zamestnancov. Za všetkým bol anonym, ktorý prostredníctvom policajnej linky nahlásil toto: "Dobrý deň, dozvedeli sme sa, že v priebehu hodiny dnes na „jilemáku“ vybuchne bomba v Trenčíne.“

Policajti po 4 hodinách pátrania žiadnu bombu v škole neobjavili, zato našli tri mobilné telefóny. K jednému z nich sa prihlásila študentka, ktorej v ten deň mobil zmizol. To stačilo polícii na to, aby sa stala podozrivou, a po roku vyšetrovania dnes už 21- ročnú ženu obvinili. "Úmyselne spôsobila nebezpečenstvo vážneho znepokojenia časti obyvateľstva, čím spáchala zločin šírenia poplašnej správy," vyjadril sa prokurátor.

"Ja som bola jediná, ktorá sa prihlásila k tomu svojmu telefónu, behom pol roka sa to celé otočilo proti mne," poznamenala obžalovaná žena.

Prípad sa dostal až na Okresný súd v Trenčíne a mladá žena je odhodlaná dokázať svoju nevinu. "Vyhlásila som, že sa necítim byť vinná, pretože ja som netelefonovala," povedala obžalovaná. Jedným z kľúčových dôkazov v prospech obžalovanej má byť jej nepriestrelné alibi. V čase, kedy niekto nahlasoval bombu, totiž sedela v triede na vyučovaní. "My sme sa nachádzali stále spolu, takže nie je možné, aby to ona telefonovala, je to jedno veľké nedorozumenie," dosvedčila jej bývalá spolužiačka. 

Kľúčovým dôkazom obžaloby má byť hlasový záznam tohto telefonátu. Anonymný hlas sa údajne veľmi podobá na hlas obžalovanej. "Ten záznam je veľmi nejasný, znalkyňa stopercentne neurčila, že je to jej hlas, takže neexistuje prakticky žiadny dôkaz," uviedla obhajkyňa obžalovanej Danica Okrucká. 

V prípade dokázania viny hrozí obžalovanej trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Sudkyňa pojednávanie odročila na koniec mája. 

Pozrite si reportáž o prípade mladíka, ktorý mal plánovať útok na autobusovej stanici v Prešove: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy